Επίσκεψη Συρμαλένιου στον Γιώργο Λεονταρίτη για την ΜΠΕ του λιμανιού της Ερμούπολης

Newsroom
23/06/2021 15:15
 
 
 

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, καθώς και τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ναυπηγείο του Νεωρίου και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα αναθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ειδικότερα, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε διεξοδικά τους παριστάμενους σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας να αναθέσει τη σύνταξη της μελέτης για την ποιότητα του υδάτινου περιβάλλοντος στο λιμένα της Ερμούπολης σε έναν έγκυρο, ανεξάρτητο φορέα, όπως είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όλα τα στάδια που προβλέπονται μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης και τη συνακόλουθη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν γνώση για την απόφαση της Περιφέρειας να τοποθετήσει άμεσα μηχάνημα για τη μέτρηση των ρύπων της ατμόσφαιρας, προκειμένου να ελεγχθεί και η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, «η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας είναι πολύ σημαντική και ότι οι ενέργειές της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*