Στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Newsroom
19/07/2021 18:42
 
 
 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, με την ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κύρια θέματα της συνάντησης εργασίας, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης και στελέχη του Επιμελητηρίου, ήταν γενικά επιχειρηματικά θέματα και πρωτοβουλίες σχετικά με το διεθνές εμπόριο και την προώθηση των ελληνικών προιόντων και των εξαγωγών.

Επισημαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συζητήθηκαν τέτοια ζητήματα με την ευρωβουλευτή, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της ιδιότητας της, μια συστηματική επικοινωνία και συνεργασία με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα και θέματα που μπορούν να προωθηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση, ένα πολύ καλό «εργαλείο» που μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας, είναι η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Access2Markets, η οποία παρέχει άμεση πληροφόρηση για τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ, τους όρους που τις διέπουν, τους δασμούς που ισχύουν, για την εύρεση νέων αγορών, αλλά και το προβλεπόμενο πλέγμα προστασίας των εμπορικών προϊόντων.

Όπως τόνισε η κα Ασημακόπουλου, η πλατφόρμα Access2Markets είναι η απάντηση στην μέχρι σήμερα διάχυτη εντύπωση ότι οι διαδικασίες που απαιτούνται για όλα τα παραπάνω, είναι περίπλοκες και συχνά, αναποτελεσματικές. Ταυτόχρονα, καθιστά την αναζήτηση αγορών σε ολόκληρο τον κόσμο, μία σχετικά εύκολη διαδικασία για τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, ενώ λειτουργεί και ως μέσο καταγγελιών, για διαπιστωμένα περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, οπωσδήποτε αναγνωρίζεται η σημασία της εξαγωγικής δραστηριότητας – έστω και μέσω των σχετικά λίγων τοπικών επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν – ενώ παράλληλα καταβάλλεται διαχρονικά μια διαρκής προσπάθεια στήριξης των τοπικών παραγωγών με τη δράση Aegean Cuisine, ώστε τα προϊόντα τους να φτάνουν στους επισκέπτες μας μέσω των μονάδων εστίασης, των εμπορικών καταστημάτωνκαι του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να αναδείξουν νέες προοπτικές στην επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου, μια ανάπτυξη ισόρροπη που θα ενισχύσει την οικονομία και την απασχόληση,βελτιώνοντας την ευημερία των πολιτών της. Τέλος, συμφωνήθηκε η διοργάνωση ημερίδας με σκοπό την παρουσίαση της πλατφόρμας και των δυνατοτήτων της στην επιχειρηματική κοινότητα των Κυκλάδων.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*