Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια, παρουσία του Γιάννη Πλακιωτάκη – Δεύτερο πλοίο ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας από αρχές Αυγούστου

Newsroom
23/07/2021 4:40
  •  
  •  
  •  

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη.

Η σημαντική είδηση, με άμεσο ενδιαφέρον που προέκυψε από την εν λόγω συνάντηση, είναι η δρομολόγηση δεύτερου πλοίου της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας, αρχής γενομένης από τις αρχές Αυγούστου, για την οποία ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείου προβλέπεται η υπογραφή συμβάσεων πολυετούς διάρκειας, προκειμένου να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για την δρομολόγηση νέων πλοίων, τα οποία θα χρησιμοποιούν την «πράσινη» ενέργεια.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, συμμετείχαν επίσης:

*η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου,

*ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος,

*ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας,

*ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης,

*ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ιάκωβος Γκίζης,

*ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος,

*η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Καντιώ Μαραγκού,

*ο Λιμενάρχης Σύρου, Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Βαμβακούσης,

*ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Σύρου, Πλοίαρχος Παναγιώτης Καραμήτσας.


Ο εποικοδομητικός διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων αφορούσε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως:

*θέματα ακτοπλοϊκής διασύνδεσης,

*λιμενικών υποδομών στα νησιά (μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια, κλπ),

*θέματα ναυτικής εκπαίδευσης,

*θέματα λειτουργίας και στελέχωσης των Λιμεναρχείων κ.α.


 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε:

«Με τη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους.
Τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα έχουμε στη διάθεσή μας στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μας επιτρέψουν να προβούμε σε σημαντικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις στις λιμενικές υποδομές των νησιών.
Χαιρετίζω την πρόθεση του Υπουργείου να βελτιώσει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά, καθώς και την ταύτιση απόψεων για την ανάγκη παρεμβάσεων στις λιμενικές υποδομές.
Το Νότιο Αιγαίο αποτελεί την ατμομηχανή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ζητάμε λοιπόν την συνδρομή του Κράτους σε όλες τις πρωτοβουλίες μας».

(Visited 30 times, 1 visits today)