Επιμελητήριο Κυκλάδων: Συνάντηση με τη Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων

Newsroom
25/07/2021 12:54
  •  
  •  
  •  

Με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βασιλική Λοΐζου και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ισίδωρος Ροσσολάτος και στελέχη του φορέα.

Η συνάντηση έγινε την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας των δύο Γενικών Γραμματέων στο νησί της Σύρου και σε συνέχεια της συνάντησης φορέων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε κλίμα συνεργασίας για θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες εν μέσω μιας δύσκολης τουριστικής σεζόν εξαιτίας της πανδημίας.

Κύριο θέμα της συζήτησης με τον κ. Κυριαζόπουλο υπήρξε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με επίκεντρο τις άγονες γραμμές. Ο Πρόεδρος κ. Ρούσσος, ως μέλος και εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της χώρας στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προεδρεύει ο κ. Κυριαζόπουλος, δήλωσε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την εμπειρία που έχει αποκτήσει με την πολυετή ενασχόλησή του με το θέμα, είναι στη διάθεση του Υπουργείου προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια για μια ουσιαστική αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης.

Με αφορμή μάλιστα την επιτυχία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για έγκριση – μέσω ΕΣΠΑ – της διάθεσης πόρων για τη βελτίωση της σύνδεσης των άγονων γραμμών, παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία να αναδιαμορφωθεί το υπάρχον παλαιωμένο καθεστώς που συνδέει τα νησιά με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζόπουλος τόνισε ότι οι νέες τάσεις στη ναυσιπλοΐα, σε συνδυασμό με την εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών των νησιών. Απαιτούνται φρέσκες και καινοτόμες ιδέες που θα αξιοποιήσουν την εμπειρία ετών και θα προωθήσουν ουσιαστικές λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και ενσυναίσθηση απέναντι στις απαιτήσεις της νησιωτικής χώρας.

Όσον αφορά στη συζήτηση με την Λοΐζου, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με το τουριστικό προϊόν των Κυκλάδων τον καιρό της πανδημίας και ειδικότερα για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στη Μύκονο και τις Κυκλάδες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά στο έργο που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της ενημέρωσης των μελών πάνω στα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που έπρεπε να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις. Επίσης παρουσιάστηκαν οι ενέργειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος μέσω της γαστρονομίας και του δικτύου AegeanCuisine. Η κα Λοΐζου επισήμανε ότι το σύγχρονο μοντέλο τουρισμού ενσωματώνει κάθε πτυχή κοινωνικής δραστηριότητας και συμβάλλει στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού.

(Visited 12 times, 1 visits today)