Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα υποστελέχωσης του Γ.Ν. Σύρου με πρωτοβουλία Συρμαλένιου

Newsroom
19/08/2021 17:37
 
 
 

Ερώτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και το ΕΚΑΒ Σύρου κατέθεσαν στη Βουλή 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Νίκου Συρμαλένιου.

Επτά μήνες μετά την κατάθεση σχετικής αναφοράς στη Βουλή (η οποία παραμένει αναπάντητη), οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι «ο Υπουργός φαίνεται να αρνείται να σκύψει ουσιαστικά πάνω από τα προβλήματα ενός κομβικού νησιωτικού νοσοκομείου, στην καρδιά των Κυκλάδων, το οποίο εξυπηρετεί πολλά νησιά, προβλήματα τα οποία γνωρίζει πολύ καλά, καθώς του εκτέθηκαν αναλυτικά και κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο στις 25/5/2021».

Τα κυριότερα από αυτά είναι η άμεση ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του, καθώς και του προϋπολογισμού του, προκειμένου «η δομή να καταφέρει να αντεπεξέλθει επαρκώς και με ασφάλεια στην αποστολή και τις λειτουργίες μιας δευτεροβάθμιας δημόσιας δομής υγείας».

Επιπλέον, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι το λιγοστό προσωπικό του Γ.Ν. Σύρου έχει αναλάβει και το τεράστιο βάρος της πανδημίας, στο οποίο προστέθηκε και η μετατροπή της Παθολογικής Κλινικής του σε κλινική covid με 30 κλίνες.

Ταυτόχρονα, τραγική είναι η κατάσταση και στο ΕΚΑΒ Σύρου. Το νησί εξυπηρετείται από ένα ασθενοφόρο όλο το καλοκαίρι λόγω μη αριθμητικά επαρκούς προσωπικού, με τους διασώστες να εργάζονται καθημερινά και ο φόρτος εργασίας να είναι τεράστιος, χωρίς να συνυπολογίζονται τα επείγοντα περιστατικά, οι διακομιδές των νεφροπαθών, οι επανεξετάσεις εγχειρισμένων πολιτών και τα περιστατικά covid-19.

«Η παροχή ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους των νησιών και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών χρήζουν, πρώτα από όλα, προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και μη προσωπικού, επομένως περαιτέρω χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Και είναι σημαντικό να λεχθεί ότι είναι πολιτική επιλογή της ΝΔ η υποχρηματοδότηση της υγείας όπως αυτή καταγράφηκε και στη μείωση των δαπανών για την υγεία του προϋπολογισμού του 2021 ώστε να προωθηθούν οι ιδιωτικές λύσεις και να μετακυλιστεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*