Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Η κυβέρνηση ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό»

Newsroom
25/08/2021 00:36
 
 
 

Ανακοίνωση με αφορμή την ψήφιση του ν.4820/21 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Σε αυτήν καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης και ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο που έχει χειριστεί τόσο την πανδημία, όσο και το πρόγραμμα εμβολιασμού, τονίζοντας ότι «(η κυβέρνηση) επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποιώντας τους εργαζόμενους που, για διάφορους λόγους, δεν έχουν εμβολιαστεί».

Αν και συνεκτιμά τις θέσεις των, πλέον αρμόδιων, νοσοκομειακών ιατρών και νοσηλευτών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, εντούτοις ο Σύλλογος απορρίπτει και καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις εξαναγκασμού των εργαζομένων υπό την απειλή της αναστολής εργασίας και της περικοπής αποδοχών, με το επιχείρημα ότι «σε μία ευνομούμενη πολιτεία κανένας πολίτης δεν μπορεί είτε να υποστεί αναγκαστικά και παρά τη θέλησή του μία ιατρική πράξη, με τον όποιο κίνδυνο παρενεργειών, είτε να χάσει το εισόδημα για την οικογένεια του».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου:

1.Το άθλιο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, επιστρέφεται στους εμπνευστές του. Έχουμε ήδη φτάσει στον 1,5 χρόνο από την εκδήλωση της πανδημίας και το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει τραγικά υποστελεχωμένο, με εξαντλημένο προσωπικό από την υπερπροσφορά στον αγώνα κατά της πανδημίας.
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα – Περίθαλψη, μετά την σκόπιμη χρόνια διάλυσή της, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, μεταφέροντας επιπρόσθετο βάρος στα δημόσια νοσοκομεία. Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση παρά τα υποκριτικά «χειροκροτήματα» στους υγειονομικούς, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. σε μόνιμη βάση, ενώ χρηματοδότησε αδρά, με διάφορους τρόπους, τους εμπόρους «υγείας» που απείχαν από την μάχη κατά της πανδημίας, κερδοσκοπώντας.
Αποκαλυπτική είναι η ΜΕΙΩΣΗ του ορίου δαπανών για την δημόσια υγεία κατά μισό δισ. ευρώ για το 2021!!!

2.Την ώρα που τα υγειονομικά πρωτοκόλλα στους χώρους δουλειάς «ξεχειλώνουν» ανάλογα με τα συμφέροντα της εργοδοσίας , την ώρα που οι επιβάτες στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ώρα που οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες αποζημιώνονται με πακτωλό χρημάτων για την απώλεια κερδών και επιβραβεύονται με επιτρεπόμενες πληρότητες 100%, την ώρα που οι επιχειρηματικοί τουριστικοί όμιλοι παραγγέλνουν υγειονομικά πρωτόκολλα «λάστιχο», η κυβέρνηση επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποιώντας τους εργαζόμενους που, για διάφορους λόγους, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η λειτουργία των σχολείων με μοναδικό μέτρο «προστασίας» την «τηλεκπαίδευση» και η αύξηση, εν μέσω πανδημίας, του αριθμού των μαθητών έως 27 ανά τάξη, αποδεικνύουν ότι το έγκλημα γίνεται με πρόθεση.

3. Αντιφάσκει και αποκαλύπτεται η κυβέρνηση, όταν, ενώ κόπτεται για την προστασία της δημόσιας υγείας, καταργεί και το ελάχιστο μέτρο των ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικών ελέγχων!

4.Ο Σύλλογός μας συνεκτιμά τις θέσεις των, πλέον αρμόδιων, νοσοκομειακών ιατρών και νοσηλευτών, όπως αυτές διατυπώνονται από τις Ομοσπονδίες τους (ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ αντίστοιχα), για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Απορρίπτει και καταγγέλλει όμως, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τις μεθοδεύσεις εξαναγκασμού – εκβιασμού των εργαζομένων υπό την απειλή της αναστολής εργασίας και της περικοπής αποδοχών.

5.Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και μάλιστα , με ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσης, στερείται παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα του. Είναι χαρακτηριστική η εγκληματική παράλειψη – έλλειψη μεθοδικού γενικευμένου προ-εμβολιαστικού ελέγχου όπως επίσης και φροντίδας τυχόν παρενεργειών μετά τον εμβολισμό, ανάγκες που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως αχρείαστο «κόστος»!

Σε μία ευνομούμενη πολιτεία κανένας πολίτης δεν μπορεί να φέρεται ενώπιον του ακραίου διλήμματος: είτε να υποστεί αναγκαστικά και παρά τη θέλησή του μία ιατρική πράξη, με τον όποιο κίνδυνο παρενεργειών, είτε να χάσει το εισόδημα για την οικογένεια του.

Με αυτό το σκεπτικό ο Σύλλογός μας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων στην υγεία, την πρόνοια και την παιδεία, που δέχονται πρώτοι την κυβερνητική επίθεση.

*Απαιτούμε την λήψη συγκεκριμένων μέτρων τεκμηριωμένης ενημέρωσης και κυρίως μεθοδικού γενικευμένου προ – εμβολιαστικού ελέγχου, όπως επίσης και φροντίδας τυχόν παρενεργειών μετά τον εμβολισμό, αξιοποιώντας την Δημόσια Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα – Περίθαλψη, με αποφασιστική κρατική χρηματοδότηση – ενίσχυση και αναδιοργάνωσή της. Να ενισχυθεί και να μην διακοπεί η δωρεάν παροχή διαγνωστικών εξετάσεων (test).

*Συμμετέχουμε στις σχετικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που αφορούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας στην συγκέντρωση που καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου την Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 11:00 πμ μπροστά στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

*Καλούμε την Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, να εξετάσει την οργανωμένη αντίσταση στον κυβερνητικό αυταρχισμό, κηρύσσοντας απεργία – αποχή από τα καθήκοντα συλλογής στοιχείων εμβολιασμού, διαχωρίζοντας, κατά τρόπο απαράδεκτο τους συναδέλφους.

(Visited 56 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.