Κατερίνα Καλογεράκη: «Δεν θέλουμε χειροκροτήματα, αλλά αναγνώριση της προσφοράς μας»

Newsroom
01/09/2021 18:41
 
 
 

 

Υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και του εκβιαστικού τρόπου με τον οποίο θέλουν να τον επιβάλλουν, δήλωσε στο naxostimes.gr η Κατερίνα Καλογεράκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και εκπρόσωπος Εργαζομένων στα Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία Σύρου-Νάξου.

Η πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου βρήκε την κα Καλογεράκη φορτισμένη μεν από την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μέτρο της αναστολής σε συναδέλφους της που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφασισμένη δε να παλέψει προκειμένου κανένας και καμία από αυτούς να μην χάσει τη δουλειά του/της.

«Αντί να αναγνωριστεί το έργο μας και η προσφορά μας, βγάζουν συναδέλφους σε αναστολή. Ανοίγεται ο δρόμος για να μπουν ιδιώτες στα νοσοκομεία» ανέφερε η κα Καλογεράκη, η οποία πρόσθεσε ότι οι υγειονομικές μονάδες των νησιών και ειδικά της Σύρου και της Νάξου, θα έπρεπε να είχαν ήδη ενισχυθεί με προσωπικό, καθώς οι υπάρχοντες εργαζόμενοι έχουν φτάσει πια στα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους, μετά από 18 μήνες «μάχης» με τον κορωνοϊό.

«Οι στιγμές που περνάμε, είναι πολύ δύσκολες. Ως εργαζόμενοι της υγείας, εδώ και ενάμιση χρόνο και πριν το εμβόλιο, ανεμβολίαστοι δουλεύαμε, με ελάχιστα μέτρα προστασίας τότε. Δεν θέλουμε το χειροκρότημα, αλλά την αναγνώριση της προσφοράς μας από το κράτος και να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες. Δεν είχαν μεριμνήσει καν για την κάλυψη των κενών της αναστολής» τόνισε η κα Καλογεράκη, η οποία παρότρυνε τους συναδέλφους της να εμβολιαστούν κι έκανε γνωστό πως από το προσωπικό του Γ.Ν. Σύρου, ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% έχει ήδη εμβολιαστεί.

(Visited 490 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*