Συνάντηση Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Πρέσβη της Ινδίας – Έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργειών

Newsroom
03/09/2021 13:51
 
 
 

Τον Πρέσβη της Ινδίας κ. Amrit Lugun υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, παρουσία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου σε θέματα Παιδείας κας Ειρήνης Δράκου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του κ. Lugun στη Σύρο, με αφορμή την πραγματοποίηση της μουσικοχορευτικής παράστασης “Tales of Sitar” που διοργάνωσε η χοροθεατρική ομάδα «Μεταμορφώσεις» σε συνεργασία με την Ινδική Πρεσβεία για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την ημέρα ανεξαρτησίας της Ινδίας.

Ο κ. Πρέσβης εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Σύρο, δηλώνοντας ότι είναι από τα λίγα νησιά που από την πρώτη ματιά «κλέβουν» τις εντυπώσεις, συνδυάζοντας μια πλούσια ιστορία με ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Εστίασε, επίσης, στην έντονη πολιτιστική δραστηριότητα του νησιού, αλλά και στη σημασία της πολυπολιτισμικότητας για τις σύγχρονες κοινωνίες, εκδηλώνοντας έντονα το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της Ινδικής Πρεσβείας και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

Από τη μεριά του ο κ. Δήμαρχος, αφού παρουσίασε την ιστορία της Σύρου, με έμφαση στον Πρωτοκυκλαδικό Πολιτισμό, τη μεσαιωνική Άνω Σύρο και το αστικό θαύμα της Ερμούπολης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σύγχρονες υποδομές τόσο της πόλης, όσο και των χωριών του νησιού. Ιδιαίτερα δε, τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σύρου που την καθιστούν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, πλέκοντας αρμονικά διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικές παραδόσεις, όπου το παρελθόν συνυπάρχει με τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να αλλοιώνεται η μοναδική φυσιογνωμία της.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα με αμοιβαία ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και ξενάγηση του κ. Lugun στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*