Σύρος: «Παρατράγουδα» στους αγιασμούς των σχολείων από «αρνητές της μάσκας»

Newsroom
13/09/2021 16:02
 
 
 

Με «παρατράγουδα» ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Σύρο, όπου υπήρξαν διαξιφισμοί ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και «αρνητές της μάσκας» τόσο σε Δημοτικό Σχολείο, όσο και στα Γυμνάσια του νησιού.

Αρχικά, πρέπει να τονιστεί ότι οι εκπαιδευτικοί τήρησαν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, έχοντας ενημερώσει από πριν είτε ότι θα υπάρξει περιορισμός των ατόμων-συνοδών που θα εισέλθουν στα σχολεία, είτε ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες (για παράδειγμα, των παιδιών που φοιτούν στα Γυμνάσια) θα παραμείνουν εκτός του σχολικού χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού.

Ωστόσο, υπήρξε περιστατικό, με μητέρα δύο παιδιών να αρνείται να ακολουθήσει τις οδηγίες και να θέλει τα παιδιά της να μπουν χωρίς μάσκα αρχικά στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου (εκεί φοιτά το ένα παιδί) και κατόπιν στο σχολικό συγκρότημα των Γυμνασίων (εκεί φοιτά το άλλο παιδί). Φυσικά αυτό δεν έγινε δεκτό και η δικαιολογημένη άρνηση των εκπαιδευτικών να επιτρέψουν κάτι τέτοιο, δεδομένων και των αυστηρών πρωτοκόλλων που οφείλουν να εφαρμόσουν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της. Μάλιστα, δεν δίστασε ακόμη και να καταθέσει μήνυση εναντίον του Διευθυντή του προαναφερόμενου Δημοτικού Σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να τηρήσουν τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν, ούτως ώστε να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

(Visited 274 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*