O Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

Newsroom
24/09/2021 19:30
 
 
 

Επίσκεψη του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο.

Τον κ. Τσουτσοπλίδη συνόδευε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας και το Γραφείο Συνδέσμου του ΕΚ στην Ελλάδα κ. Χάρης Κούντουρος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για το έργο και τις δράσεις του φορέα, καθώς και να συζητηθούν τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου και του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.

Το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και η συνεχής προσήλωσή του σε καινοτόμες τεχνολογίες και τρόπους ανάδειξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Τσουτσοπλίδης και Κούντουρος ανέπτυξαν το πεδίο δραστηριοτήτων του Γραφείου, με επίκεντρο τη νέα ψηφιακή συμμετοχική πλατφόρμα της Ε.Ε., τη «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης», μέσω της οποίας πολίτες και φορείς καταθέτουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη λειτουργία της Ένωσης, προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν προϊόν διαβούλευσης στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και κατόπιν στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών – μελών.

Υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων, ενώ η επόμενη συνάντηση κανονίστηκε για το προσεχές διάστημα, αυτή τη φορά στην έδρα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*