Πορεία των εργαζομένων του Νεωρίου προς υπεράσπιση της εργασίας τους (φώτος)

Newsroom
24/09/2021 22:39
 
 
 

 

Πορεία από το ναυπηγείο προς την πλατεία Μιαούλη και το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου στεγάζονται οι Δικαστικές Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νεωρίου, με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η ΟΝΕΧ κατά του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η πορεία ήταν μια από τις πιο πολυπληθείς που έχει διοργανωθεί στο νησί, γεγονός που – σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου Αντώνη Χατζαντώνη – δείχνει την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων του ναυπηγείου να υπερασπιστούν την εργασία τους. Στο πλευρό τους, μάλιστα, βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, όπως και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων.

Ο κ. Χατζαντώνης και ο Γ.Γ. του Σωματείου κ. Ρηγούτσος επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στους δικαστές και εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Σύρου, ενώ σημειώνεται ότι η εκδίκαση της αγωγής αναβλήθηκε για τις 10 Δεκεμβρίου 2021.

Το ψήφισμα των εργαζομένων στους Δικαστές και Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Σύρου

Προς: Δικαστές και Εισαγγελείς Πρωτοδικείου Σύρου

Αξιότιμοι κύριοι Δικαστές,

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΝΕΩΡΙΟΥ, με ομόφωνη απόφαση, στηρίζουμε τις ελπίδες μας για δικαίωση και προστασία της εργασίας μας στις αποφάσεις σας, που είμαστε σίγουροι ότι θα φέρουν στην επιφάνεια την αλήθεια, ώστε να τιμωρηθεί επιτέλους ο δόλος, τα σκοτεινά συμφέροντα και το ψέμα.

Διότι δεν είναι δυνατό σε κάθε τόπο, να υπάρχει πάντα μια μικρή ομάδα λίγων ανθρώπων, που για τους δικούς τους πάντα λόγους… προσπαθούν να βλάπτουν και να δημιουργούν προβλήματα στις κοινωνίες.

Διότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία όλων μας και με πρόσχημα αυτή να λασπώνει, να συκοφαντεί, να διαβάλλει και να καταστρέφει.

Διότι οι καιροσκόποι, εκβιαστές και βιτρίνες σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων, που έχουν κάνει καθημερινότητα τις ψευδείς καταγγελίες, δεν μπορούν να επιδιώκουν το ακαταδίωκτο και να είναι υπεράνω του νόμου, προφασιζόμενοι το ιερό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Ως οικογενειάρχες, εργαζόμενοι και έντιμοι πολίτες, έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σας παρακαλούμε άλλη μια φορά να αποδώσετε όπως πάντα την δικαιοσύνη, να προστατεύσετε το ιερό δικαίωμα των οικογενειών μας για ζωή, εργασία και ευημερία και να εξασφαλίσετε την προστασία μας απέναντι στην στοχοποίηση, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό ρατσισμό που προωθούν οι κήρυκες του μίσους και του ψεύδους.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*