Σχεδόν 28.000 οι εμβολιασμοί στις δημόσιες δομές υγείας της Σύρου

Newsroom
08/10/2021 13:20
 
 
 

Ανακοίνωση σχετικά με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της COVID-19 στο νησί της Σύρου εξέδωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο».

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου 2021 στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου κι από τότε λειτούργησαν τρεις διακριτές εμβολιαστικές γραμμές στο νησί:
α) AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας Ερμούπολης,
β) Pfizer στο Γ.Ν. Σύρου και
γ) Johnson & Johnson στο Γ.Ν. Σύρου.

Επίσης, κατά την τρέχουσα περίοδο, διενεργείται και ο εμβολιασμός κατ’ οίκον από προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ως σήμερα, στις δημόσιες δομές υγείας της Σύρου έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 27.600 εμβολιασμοί κατά της COVID-19, εκ των οποίων 5.000 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας.

Από την 28 Σεπτεμβρίου 2021, το Εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Ερμούπολης έχει αναλάβει πλήρως τον εμβολιασμό Pfizer. Επομένως, οι πολίτες που εμβολιάζονται για τρίτη φορά, όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 12-17 και οι προς εμβολιασμό με Pfizer, θα προσέρχονται μόνο στο Κέντρο Υγείας Ερμούπολης. Οι εμβολιασμοί Johnson & Johnson συνεχίζονται στο Νοσοκομείο Σύρου.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Ερμούπολης για την επίτευξη αυτού του υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης του νησιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «άπαντες επέδειξαν επαγγελματικό ζήλο, μεγάλη επιστημονική επάρκεια και συνέπεια στην διαχείριση των εμβολίων, στην ενημέρωση του κοινού και στη διαδικασία του εμβολιασμού».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και στον κ. Θεόδωρο Σαραντόπουλο, Διευθυντή Καρδιολογίας-Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ερμούπολης, για την υποστήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος και την ανάληψη του φόρτου εμβολιασμού στη Σύρο.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*