Αναφορά Συρμαλένιου στη Βουλή για την τραγική υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Newsroom
23/10/2021 12:08
 
 
 

Την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος με θέμα την τραγική υποστελέχωση της υγειονομικής μονάδας.

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει νέα περιστατικά στις συρρικνωμένες, μετά την έναρξη λειτουργίας της κλινικής covid, κλινικές (παθολογική και χειρουργική) διότι είναι γεμάτες.

Επίσης, το νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει με μια ενεργό αναισθησιολόγο (δεδομένου ότι εκ των τριών η μία έχει αναρρωτική άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα και η δεύτερη μόλις υπέβαλε την παραίτηση της λόγω εργασιακής εξουθένωσης), γεγονός που ουσιαστικά εγκυμονεί τον κίνδυνο υποβάθμισης του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

Όσον αφορά στην Νοσηλευτική υπηρεσία, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς ρεπό, μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα για να καλύψουν τα κενά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή λειτουργία των κλινικών.

Στην διοικητική υπηρεσία, πληθώρα εργασιών δεν εκτελούνται καθόλου, όπως λόγου χάρη Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί προμηθειών και έργων ΕΣΠΑ, Υποβολή των μισθολογικών στοιχείων του Δ.Α.Υ.Κ των υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων του Γ.Ν Σύρου, διεκπεραίωση αιτημάτων προσωπικού προς το γραφείο μισθοδοσίας κ.λ.π.

Το τμήμα βιοϊατρικής τεχνολογίας έχει αποδυναμωθεί κατά το ήμισυ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποκατάσταση βλαβών του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τέλος, υπάρχει έλλειψή πιστώσεων στον προϋπολογισμό για την παραγγελία βασικών υλικών, όπως για παράδειγμα ακτινογραφικών πλακών ή αντιδραστηρίων για την διενέργεια εξετάσεων.

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου

(Visited 122 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*