Με λιγοστές συμμετοχές, αλλά με εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο (φώτος)

Newsroom
28/10/2021 19:53
 
 
 

 

Μετά από δύο χρόνια, λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα και στη Σύρο η καθιερωμένη παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ (παρουσία τοπικών αρχών και των σημαιοφόρων μαθητών), καθώς και την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της Πόλης και την κατάθεση στεφάνων, οι εορτασμοί μεταφέρθηκαν στην πλατεία Μιαούλη.


Εκεί είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της Σύρου προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση, στην οποία φέτος δεν υπήρξε πληθώρα συμμετοχών, καθώς πήραν μέρος μόνο το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, οι Σύλλογοι Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος», η μαθητιώσα νεολαία του νησιού, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και ένοπλο πεζοπόρο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.






Σημειώνεται ότι την παρέλαση παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Βούτσινος (που εκπροσώπησε την κυβέρνηση), ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, π. Πέτρος Στεφάνου, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Βρούτσης Φόρτωμας, η κα Μονογυιού και ο κ. Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπρόσωποι του συνόλου των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.









































(Visited 149 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*