Ψήφισμα συμπαράστασης της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ. στο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Newsroom
29/11/2021 18:57
 
 
 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.) εκφράζει την συμπαράστασή του στο Σύλλογο και στα μέλη του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, με αφορμή τις εξοντωτικές αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον τους, ύψους άνω των 3.000.000,00 €, επειδή έθεσε ερωτήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας της Ερμούπολης.

Για εμάς είναι αυτονόητη η δημόσια παράθεση απόψεων και επιχειρημάτων και η άσκηση κριτικής σε οποιονδήποτε αποτελεί δημοκρατικό κεκτημένο. Όπως είναι αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μιας συλλογικότητας και κάθε ενεργού πολίτη να απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς (Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Υπουργείο Περιβάλλοντος κ.α.) σε θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα ερωτήματα που έθεσε το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, σχετικά με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος της Ερμούπολης ανησυχούν όλους τους ενεργούς πολίτες της Σύρου και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν συκοφαντική δυσφήμιση. Άλλωστε η περιβαλλοντική αναβάθμιση, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής του νησιού μας, είναι ζητούμενο όλων και φυσικά και του δικού μας Συλλόγου.

Τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, η εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, η προστασία του περιβάλλοντος και η προάσπιση των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας, αποτελούν αυτονόητες διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος και για εμάς όλα τα παραπάνω δεν είναι σε αντίθεση μεταξύ τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους να μελετήσουν τις απόψεις και τα επιχειρήματα όλων των εμπλεκόμενων μερών, απομονώνοντας τις ακραίες φωνές και πρακτικές. Η κατάθεση αγωγών και η ποινικοποίηση της δράσης της κοινωνίας των πολιτών σίγουρα δεν συμβάλλει στην λύση των προβλημάτων.

(Visited 101 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*