Στη Θηρασιά για τον εορτασμό του Γενέθλιου της Θεοτόκου ο Φίλιππος Φόρτωμας

Newsroom
22/09/2021 10:23
 
 
 

Στους θρησκευτικούς εορτασμούς για το Γενέθλιον της Θεοτόκου στη Θηρασιά συμμετείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο βουλευτής παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Γιάτρισσας στην περιοχή Ποταμός, η οποία – με το παλιό ημερολόγιο – εορτάζεται στις 21 κάθε Σεπτέμβρη. Τη γιορτή αυτή ξεκίνησε το 1950 μια οικογένεια παλιοημερολογιτών που έχτισε τον Ναό και διατηρείται έως σήμερα, καθώς αποτελούσε και αποτελεί πόλο έλξης πιστών και από τη γειτονική Σαντορίνη.

Παρόντες στους εορτασμούς ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Πέτρος Καραμολέγκος και ο Έπαρχος Θήρας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, με τους οποίους, στο τέλος της τελετής, ο κ. Φόρτωμας είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για τα θέματα που αφορούν στο νησί και την καθημερινότητα των κατοίκων.

«Κάθε πιστός που φτάνει στην Παναγιά τη Γιάτρισσα εδώ στη Θηρασιά, βιώνει μια μοναδική κατάνυξη και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που και φέτος βρίσκομαι αυτή την σημαντική ημέρα εδώ. Η Θηρασιά, αυτό το μικρό νησί των Κυκλάδων, είναι πολύ μεγάλο στην καρδιά μας και κάθε επίσκεψή μου στον τόπο αυτό είναι μια αφορμή για να συναντώ καλούς φίλους» δήλωσε στο τέλος της επίσκεψής του ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.