Τήνος: Εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών του υδατοδρομίου στον εξωτερικό λιμένα του νησιού

Newsroom
10/03/2022 12:20
 
 
 

 

Όλο και πιο κοντά στην υποδοχή των πρώτων υδροπλάνων έρχεται η Τήνος, καθώς αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η εγκατάσταση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου της στον εξωτερικό λιμένα του νησιού.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα εξυπηρετήσουν εκατοντάδες επιβάτες όλον τον χρόνο, καθώς θα μπορούν να ελέγχουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους, να παραμένουν στο χώρο αναμονής, να προχωρούν σε έκδοση νέων εισιτηρίων από τους αρμόδιους υπαλλήλους στα κιόσκια του υδατοδρομίου και να ελέγχονται οι αποσκευές τους πριν το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας Hellenic Seaplanes, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διαμορφώνεται καθημερινά το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων. Ήδη στην Πάτμο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του υδατοδρομίου, ενώ έπεται η μεταφορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού που αφορά στον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο της υποδομής.

Παράλληλα στη Σίφνο, κατόπιν της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανάληψη του υδατοδρομίου και την ανάδειξη της Hellenic Seaplanes ως επικρατέστερης εταιρείας, οι εξελίξεις είναι εξίσου άμεσες. Στο νησί έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις σχετικά με τους όρους σύμβασης του έργου και η εταιρεία προχωρά με γοργά βήματα στην εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή του υδατοδρομίου.

Για την εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών στο υδατοδρόμιο της Τήνου, αλλά και για όλες τις εξελίξεις γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους:

«Οι εξελίξεις στον κλάδο των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων, με τις πρόσφατες εγκαταστάσεις των χερσαίων υποδομών στην Τήνο, Πάτμο και την Σίφνο μας σκορπίζουν ικανοποίηση και αισιοδοξία σε ένα παρόν που επισκιάζεται με τα θλιβερά γεγονότα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το σχέδιο της Hellenic Seaplanesγια τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, με τη φιλοδοξία να γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο, συνεχίζει ακάθεκτο με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα μέσα στη σεζόν!

Έχουμε την γνώση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε και τα αποτελέσματα των αδειοδοτήσεων και των κατασκευών στα υδατοδρόμια που έχουμε αναλάβει, μας δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας».

(Visited 186 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*