Κοινή δήλωση Φόρτωμα, Σιώτου και Αλοιμόνου για την ανάβαθμιση του λιμανιού

Newsroom
13/05/2022 10:47
 
 
 

 

Παρουσιάστηκε χθες στην Τήνο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού του νησιού.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας,ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κα Ευγενία Αλοιμόνου, ο Λιμενάρχης κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου και τοπικοί φορείς. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε διαδικτυακά η Έπαρχος Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Τήνου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι κ.κ. Φόρτωμας και Σιώτος και η κα Αλοιμόνου, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σήμερα έγινε ένα καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του ζωτικού έργου υποδομής για την Τήνο. Το λιμάνι αποτελεί τη μοναδική πύλη διασύνδεσης του νησιού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με την νέα πρόταση αντιμετωπίζεται το αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει το θέμα του λιμανιού μετά την απόρριψη, από τους αρμόδιους φορείς του νησιού, των αρχικών λύσεων που είχαν παρουσιαστεί από το Υπουργείο. Τα προτεινόμενα έργα στοχεύουν, αφενός το λιμάνι να είναι λειτουργικό όλο το χρόνο και αφετέρου να εξυπηρετεί την αναπτυξιακή πορεία του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την αρμονική συνύπαρξη πόλης – λιμανιού. Κατά την παρουσίαση έγιναν από τους παρευρισκόμενους προτάσεις για περαιτέρω μικρές βελτιώσεις, οι οποίες και θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Υποδομών.

Δεσμευόμαστε από κοινού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε, ο καθένας από την πλευρά του, στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των διαδικασιών αναβάθμισης του λιμανιού μας».

(Visited 168 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*