Στην Τήνο ο Γιάννης Βλασερός, στο πλαίσιο παροχής εθελοντικών ιατρικών υπηρεσιών

Newsroom
18/05/2022 11:48
 
 
 

Την Τήνο επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Μαΐου ομάδα ειδικευμένων γιατρών, αποτελούμενη από καρδιολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, παιδίατρο, ενδοκρινολόγο και γυναικολόγο, προκειμένου να προσφέρει τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες της.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Βλασερός, ο οποίος συμμετείχε στη δράση με την ιατρική του ιδιότητα, τα 152 άτομα που εξετάστηκαν, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς, οι οποίοι από την μια πλευρά αισθάνθηκαν ικανοποίηση για τη μικρή τους προσφορά στην κρατική περίθαλψη του νησιού κι από την άλλη έγιναν μάρτυρες σημαντικών ελλείψεων στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασερό, το κυρίαρχο ίσως θέμα που απασχολεί το Κέντρο Υγείας Τήνου τη δεδομένη στιγμή είναι η υποστελέχωσή του και κυρίως η έλλειψη ειδικευμένου Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού με αποτέλεσμα να μην αναγράφονται παραπεμπτικά για εξετάσεις ΕΟΠΥΥ και οι ασθενείς να απευθύνονται σε ιδιώτες.

«Άλλη μια επιβεβαίωση των δυσλειτουργιών του ΕΣΥ στα νησιά μας που χρήζει ειδικής ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής πολιτικής υγείας στον νησιωτικό χώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βλασερός.

(Visited 149 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*