Το ΜέΡΑ25 για την επιβολή προστίμων σε κατοίκους των Κυκλάδων που διαμαρτύρονται στην εγκατάσταση αιολικών

Τήνος: γενική απεργία ενάντια στις ανεμογεννήτριες
Newsroom
07/06/2022 17:01
 
 
 

 

Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25: 

Το Πρωτοδικείο Σύρου με μια πρωτοφανή απόφαση του προβλέπει 5.000 ευρώ πρόστιμο και ένα μήνα φυλάκιση για κάθε μελλοντική συμμετοχή των διαμαρτυρόμενων κατοίκων στην Τήνο που μπλόκαραν το λιμάνι και τους δρόμους της Τήνου πέρυσι, ώστε να μην εγκατασταθούν τα αιολικά.

Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης είναι αδιανόητη και αντιδημοκρατική, καθώς ποινικοποιεί εκ των προτέρων κάθε αγώνα και διεκδίκηση των κατοίκων για τον τόπο τους, ενώ προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει.

Ο πόλεμος αυτός ο ταξικός, ο δικαστικός και ο αυταρχικός, που έχει ξεσπάσει σε βάρος των κατοίκων στις Κυκλάδες (Τήνος, Άνδρος και Σύρος με το Νεώριο της ΟΝΕΞ της Αμερικανικής Πρεσβείας κλπ.), με το κράτος, την εξουσία και τους θεσμούς να διεκπεραιώνουν τις “δουλίτσες” των κρατικοδίαιτων, παρασιτικών ολιγαρχών, ενάντια στο περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες και τους ίδιους τους κατοίκους, είναι εξοργιστικός.

Ο φερόμενος ως τουριστικός “παράδεισος” της χώρας, έχει μετατραπεί σε μια ακραία κατασταλτική και αντιδημοκρατική “κόλαση” για τις τοπικές κοινωνίες με τις “ευλογίες” δυστυχώς και της αστικής δικαιοσύνης, αλλά και φυσικά της Μητσοτάκης Α.Ε. και σύσσωμου του μνημονιακού τόξου, που ομνύει στις μνημονιακού τύπου δήθεν επενδύσεις που ερημοποιούν, μολύνουν και αποψιλώνουν το περιβάλλον και τη χώρα, τη στιγμή που επιβάλλουν συνθήκες ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου που ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις της εταιρείας επιβάλλοντας στους 71 κατοίκους πρόστιμο ύψους περί τις 5.000 ευρώ, αλλά και την προληπτική, κατασταλτική δικαιοσύνη που καταπατά βάναυσα το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται για τις ζωές, το περιβάλλον και τον τόπο τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους ανθρώπους των νησιών μας.

Θα νικήσουμε!

(φωτό αρχείου)

(Visited 51 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.