Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Τήνου

dromos tinos 1
Newsroom
31/10/2022 12:48
 
 
 

 

Υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη η εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ» για το έργο με τίτλο «Έργα αποκατάστασης ζημιών ΕΟΔ της ν. Τήνου (2022)».

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει στόχο την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε διάφορα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Τήνου, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν σε διάφορα τμήματα των επαρχιακών οδών και πιο συγκεκριμένα:

1. Στις θέσεις από «Βεναρδάδο έως Πύργο» και από «Εξώμβουργο έως Κουμάρο» θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση του οδοστρώματος όπου εντοπίζονται λακκούβες ή ρηγματώσεις στο ασφαλτικό.

2. Στις θέσεις «Κάμπος – Σπηλιώτισσα» και «Κουμάρος» θα γίνει καθαρισμός του οδοστρώματος και των ερεισμάτων.

3. Στις θέσεις «Διασταύρωση για Καλλονή», «Καρδιανή», «Υστέρνια», «Κάμπος», «Λουτρά» και «Γύρλα» θα γίνει επισκευή των υφιστάμενων λιθόδμητων τοίχων.

4. Στις θέσεις «Υστέρνια» και «Καλλονή – Καρκάδος» θα πραγματοποιηθεί επισκευή των υφιστάμενων τοίχων από σκυρόδεμα.

5. Στη θέση «Άγιος Γεώργιος – Βρύση» θα γίνουν εργασίες για τη σωστή απορροή των ομβρίων εκτός του καταστρώματος της οδού με την κατασκευή τάφρου.

6. Στις θέσεις «Καρδιανή – Α’ Είσοδος» και «Άγιος Γρηγόριος» θα γίνει η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση των οδών.

Σε περίπτωση που, κατά τη χρονική διάρκεια εκτέλεσης του έργου, προκύψουν πρόσθετες ανάγκες επέμβασης – αποκατάστασης σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Τήνου, εκτός από τα προαναφερόμενα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα αποκατάστασής τους.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «το έργο θα καλύψει επείγουσες ανάγκες εν αναμονή του μεγάλου έργου οδοποιίας των 2.000.000€, του οποίου η καθυστέρηση έναρξης οφείλεται στη δικαστική διένεξη μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με την υπόθεση να εκδικάζεται εντός Νοεμβρίου».

(φωτό: αρχείου)

(Visited 89 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*