Πολυχώρο Πολιτισμού αποκτά η Τήνος – Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση του έργου

Newsroom
15/02/2023 15:41
 
 
 

 

Υπογράφτηκε σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2023 μεταξύ του Δήμου Τήνου και της Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας DIALETI η σύμβαση του έργου «Επισκευή και συντήρηση κινηματογράφου ΑΙΟΛΙΣ Δήμου Τήνου».

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού που θα δημιουργηθεί, θα περιλαμβάνει κινηματογράφο, υπαίθριο κινηματογράφο, θεατρική σκηνή, καμαρίνια κλπ κα θα επιστρέψει στην τοπική κοινωνία της Τήνου ως ένα κύτταρο ψυχαγωγίας και πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου στην καρδιά της Χώρας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος τόνισε: «Η αποκατάσταση του ιστορικού κινηματογράφου “Αιολίς” ήταν ψηλά στις προτεραιότητές μας και αποτελούσε ηθική υποχρέωση προς τον τόπο μας.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής και υψίστης σημασίας για τον Δήμο που ήταν επιθυμία διαχρονικά, και μετά από κοπιώδεις προσπάθειες 3,5 ετών, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σε 16 μήνες.

Η λειτουργική αποκατάσταση του κινηματογράφου “Αιολίς – Σίμος Ορφανός” θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και θα συμβάλλει στην πολιτιστική και αισθητική αναβάθμιση του νησιού μας. Ακόμη ένα έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιριακού αποθέματος στον χώρο του πολιτισμού υλοποιείται, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και το όραμά μας για την Τήνο».

(Visited 61 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.