Πρώην Μονή Ουρσουλινών: Προγραμματική Σύμβαση για τις μελέτες αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου

moni oyrsoylinon
Newsroom
21/02/2023 16:33
 
 
 

 

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 στη Σύρο από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου π. Ιωσήφ Πρίντεζη, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη και της Επάρχου Τήνου κας Αναστασίας Δεληγιάννη – Άσπρου, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου, Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου για το έργο «Εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του κτηριακού συγκροτήματος της Σχολής (πρώην Μονής) Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου».

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000€ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ Πρίντεζης ανέφερε: «Αισθάνομαι ικανοποιημένος που σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και σήμερα υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση για να ξεκινήσει η δημοπράτηση των μελετών για την επισκευή του εμβληματικού μνημείου της πρώην Μονής Ουρσουλινών.
Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και την Έπαρχο Τήνου κα Δεληγιάννη – Άσπρου και είμαι βέβαιος ότι μαζί θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του έργου».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάει μια δύσκολη, αλλά και συγχρόνως υπέροχη διαδρομή μέχρι την οριστική υλοποίηση του έργου. Σήμερα βάλαμε τα θεμέλια και εκπληρώσαμε στο έπακρο την υπόσχεσή μας, βάζοντας τέλος σε μία αναμονή πολλών ετών της Καθολικής Κοινότητας της Τήνου. Η εποικοδομητική και άριστη συνεργασία μας με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ Πρίντεζη αποτελεί εχέγγυο για την επίτευξη του κοινού στόχου».

Στη συνέχεια, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Με απόλυτο σεβασμό στην Καθολική Κοινότητα της Τήνου και στην θρησκευτική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας. Θα συνεχίσουμε μαζί τη δύσκολη προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ Πρίντεζη για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της προγραμματικής μελέτης».

Τέλος, η Έπαρχος Τήνου κα Δεληγιάννη – Άσπρου δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη που η επισκευή ενός μνημείου ταυτισμένου με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ Πρίντεζη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη για την προσήλωσή τους στην ολοκλήρωση αυτής της προγραμματικής μελέτης που σήμερα έφτασε στην υπογραφή της».

(Visited 132 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*