Καθαρισμός και συντήρηση του πεζοπορικού δικτύου της Τήνου

Newsroom
26/04/2023 13:29
 
 
 

 

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιείται ο καθαρισμός και η συντήρηση του πεζοπορικού δικτύου της Τήνου, στο πλαίσιο της καμπάνιας που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα για την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Παράλληλα, γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι για την υποδοχή των πεζοπόρων, αλλά και όσων θέλουν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό τοπίο του νησιού.

«Τα παραδοσιακά μονοπάτια είναι η περιουσία που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Έχουμε καθήκον να τα προστατεύσουμε και να τα συντηρήσουμε για να τα παραδώσουμε και στη νέα γενιά. Επιπλέον, θέλουμε να προσκαλέσουμε και όλους τους φίλους της Τήνου και της πεζοπορίας να έρθουν να γνωρίσουν το νησί μας μέσα από αυτές τις πολιτιστικές διαδρομές» δήλωσε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, δίνοντας το στίγμα της δημοτικής αρχής.

Για τον λόγο αυτό, έχει συσταθεί ομάδα με εκπροσώπους από όλους τους φορείς του νησιού για την καλύτερη διαχείριση και προβολή του φυσικού αλλά και του χειροποίητου πλούτου της Τήνου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και ενημερωτική εκστρατεία που θα επικεντρώνεται στα μονοπάτια ως πολιτιστικές διαδρομές εμπειρίας.

Κύριος στόχος των πρώτων ενεργειών που σχεδιάζονται, είναι η βιωματική εμπειρία που πρέπει να έχουν οι μικροί μαθητές της Τήνου, οι οποίοι σύντομα θα προσκληθούν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα μονοπάτια ώστε να γίνουν οι καλύτεροι «υπερασπιστές» τους.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*