«Υπερασπιστές των Μονοπατιών» της Τήνου οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού

Newsroom
18/05/2023 16:15
 
 
 

 

Σχεδόν 300 μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Τήνου συμμετείχαν στην πρώτη δράση για την προβολή του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών για παιδιά που οργάνωσε ο Δήμος Τήνου.

Συνοδεία των δασκάλων τους, τα παιδιά – με σακίδια στον ώμο και κρατώντας καλάμια – περπάτησαν στο μονοπάτι από τα Λουτρά προς την Κώμη, μια διαδρομή μικρής δυσκολίας και διάρκειας 40 λεπτών, ειδικά σχεδιασμένης γι’ αυτά.

Μάλιστα, ανέλαβαν – κι έφεραν εις πέρας με επιτυχία – μια αποστολή που τους έκανε άξιους «Υπερασπιστές των Μονοπατιών». Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής κλήθηκαν να συλλέξουν τα κομμάτια ενός puzzle που απεικόνιζε τον χάρτη των μονοπατιών της Τήνου, που σχεδιάστηκε πρώτη φορά το 1882 απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ή ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα σε επιλεγμένα σημεία. Στο τέλος της διαδρομής, αφού ολοκλήρωσαν το puzzle και παρέλαβαν την προσωπική κάρτα του «Υπερασπιστή», γεύτηκαν παγωτό βανίλια που ήταν και η καλύτερη επιβράβευση τους.

Η συγκεκριμένη δράση, που εντάσσεται στο συνολικό πλάνο ενεργειών για τη διάσωση, συντήρηση, ενημέρωση και προώθηση των πολιτιστικών διαδρομών της Τήνου, κάτω από τη δημιουργική ιδέα «ΜονοπαΤήνος», είχε στόχο να ενδυναμώσει την αγάπη των παιδιών για τα μονοπάτια, να τα ενημερώσει για την ιστορία και την χρησιμότητα τους και να αναδείξει τα σημεία ενδιαφέροντος της διαδρομής μέσω του παιχνιδιού «κρυμμένου θησαυρού» που κέντρισε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον τους.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος ευχαρίστησε τους δασκάλους που συνόδευσαν τα παιδιά, πέρασε ευχάριστη ώρα μαζί τους και ζήτησε να μάθει τις εντυπώσεις τους για τη δράση, ενώ υποσχέθηκε ότι τέτοιου είδους ενέργειες που στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού θα επαναληφθούν σύντομα καθώς εντάσσονται και στο πρόγραμμα δράσεων για την επόμενη τετραετία διοίκησης. «Τα μονοπάτια, ως μέρος των πολιτιστικών διαδρομών του νησιού μας είναι η κληρονομιά οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Αυτό κάνουμε με πράξεις» ανέφερε ο κ. Σιώτος.

Επιπλέον, ευχαρίστησε την ομάδα του στελεχών του Δήμου, την Μαρία Τζάννου (THE STORY TAILORS, σύμβουλο τουριστικής επικοινωνίας και marketing), τον Μάνθο Πρελορέντζο (διοργανωτής Tinos Outdoor Activities), τα Δ.Σ. των συλλόγων Λουτρών και Κώμης, τα ΚΤΕΛ Τήνου, την επιχείρηση Kalais aperitivo bar και όλους τους εθελοντές που στήριξαν την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε και στον Πατέρα Μάρκο Φώσκολο που έδωσε χρήσιμες πληροφορίες από την ιστορία των μονοπατιών.

(Visited 159 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*