ΣτΕ: «Ναι» στην κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στην Τήνο

Newsroom
13/07/2023 09:56
 
 
 

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 1225/2023 απόφαση του Ε΄ Τμήματός του, ενέκρινε την κατασκευή και λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην θέση Κοσίνι του Δήμου Εξωμβούργου της νήσου Τήνου.

Ειδικότερα, το ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Χρήστος Ντουχάνης), απέρριψε την αίτηση του σωματείου «Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αγαπιανών» και πολιτών, οι οποίοι είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ ζητούσαν να ακυρωθεί η από 7.8.2017 απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγίου με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΥ και της μονάδας κομποστοποίησης στη θέση Κοσίνι της δημοτικής ενότητας Εξωμβούργου της Τήνου (έκτασης 79 στρεμμάτων), μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Ακόμη, εγκρίθηκε και η ασφαλτόστρωση της υπάρχουσας εκεί οδού.

Ειδικότερα, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προέβαλε το εν λόγω σωματείο και οι άλλοι προσφεύγοντες. Παράλληλα, το ΣτΕ επισημαίνει ότι «η κατασκευή του επίδικου έργου είναι θεμελιώδους σημασίας για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των οικισμών της Τήνου, οι οποίοι δεν διαθέτουν σχετική μονάδα, ούτε υποδομές επεξεργασίας και διάθεσης των παραγομένων εκεί αστικών στερεών αποβλήτων».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*