Τήνος: Παράνομη και καταχρηστική η επιλογή της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την παράταση μίσθωσης ακινήτου στο «Κοσσίνι»

Newsroom
24/07/2023 15:59
 
 
 

 

Παράνομη, καταχρηστική και αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον η επιλογή της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την παράταση μίσθωσης ακινήτου στο «Κοσσίνι» στην Τήνο, σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δικαιώνει τη Δημοτική Αρχή.

Με απόφαση της αρμόδιας Εποπτεύουσας Αρχής έγινε δεκτή η προσφυγή της Δημοτικής Αρχής Τήνου και ακύρωσε ως παράνομη, καταχρηστική, αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον και στις συμβατικές υποχρεώσεις του Δήμου «την απόφαση με την οποία οι αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι επέλεξαν να υπονομεύσουν την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας, καταψηφίζοντας την παράταση της μίσθωσης του ακινήτου, στο οποίο -με δική τους πρωτοβουλία- γίνεται εξαρχής η δεματοποίηση των απορριμμάτων» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο δήμος Τήνου.

Όπως επίσης αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση:

«Ο λόγος για την με αρ. 101/31.10.2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου (AΔΑ: ΨΕΨΜΩΗ6-ΘΣ2/ 2023.01.31) με θέμα: «Λήψη απόφασης για παράταση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου στη θέση «ΚΟΣΣΙΝΙ» με την οποία δέκα (10) Δημοτικοί Σύμβουλοι επέλεξαν συνειδητά να υπονομεύσουν ένα έργο που οι ίδιοι ξεκίνησαν, στις συμβατικές προβλέψεις και δικαιώματα του οποίου, στηρίξαμε το σύστημα συνολικής διαχείρισης απορριμμάτων που δρομολογήσαμε και συνεχίζουμε δρομολογούμε με το βλέμμα μας στην ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ.

Πρόκειται για μισθωτική σύμβαση ακινήτου του Νοεμβρίου του έτους 2012, υπογεγραμμένη από τον κ. Π. Κροντηρά, στο οποίο η αντιπολιτευόμενη σήμερα παράταξη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 να δεματοποιεί τα αστικά στέρεα απόβλητα, έχοντας εξασφαλίσει συμβατικά το δικαίωμα να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο Δήμος Τήνου έως τον Νοέμβριο του έτους 2032. Με δεδομένη τη χρήση του εν λόγω χώρου, η Δημοτική μας Αρχή προνόησε, μελέτησε και πέτυχε χρηματοδότηση για τη σύμβαση «Επεξεργασία νέων ΑΣΑ Δήμου Τήνου – Μεταβατική Περίοδος» (αρ. πρωτ. 7525/9.07.2021 – ΑΔΑΜ 21SYMV008895992) ποσού 1.359.786 € για την επεξεργασία 15.000 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων, η οποία εξαιτίας των κινήσεων της αντιπολίτευσης, κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα, μαζί με τη συνολική προσπάθειά μας ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού μας. Χωρίς μελέτη, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς πρόταση, χωρίς να υπάρχει νομικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά η δυνατότητα να μεταφερθούν τα απορρίμματα, ο δεματοποιητής και ο σχετικός εξοπλισμός σε άλλον τόπο (που ουδέποτε προτάθηκε), οι αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν παράνομα και κατά κατάχρηση της εξουσίας τους, τη λήξη της μίσθωσης και το «κλείσιμο» του χώρου δεματοποίησης στο Κοσσίνι, δημιουργώντας νέα προβλήματα και καταδικάζοντας τον Δήμο Τήνου να αναζητά εναλλακτικές νομικές, οικονομικές και πρακτικές λύσεις στον πολύπαθο – όπως σε όλους τους τόπους- κλάδο της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*