Δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά για αναβίωση των «Τηνίων»

Newsroom
20/02/2024 14:04
 
 
 

 

Θερμής υποστήριξης από πλευράς του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού και Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννη Βρούτση, έτυχε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής Τήνου για την αναβίωση των «Τηνίων», της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στην ιστορία του νησιού.

Στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο κ. Βρούτσης και ο δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς (είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του δημάρχου) συζητήθηκαν διεξοδικά οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων, με τον Υπουργό να δεσμεύεται για την αναβίωση τους ώστε να αποτελέσουν σημαντικό μέσο προβολής της Τήνου. Άλλωστε, στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι εκδηλώσεις αυτές να καθιερωθούν πλέον ως θεσμός και να υλοποιούνται στο νησί κάθε Ολυμπιακή χρονιά.

Επίσης, με τον κ. Βρούτση συζητήθηκαν πλήθος άλλων αθλητικών θεμάτων που αφορούν στην Τήνο, με κοινό γνώμονα την ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση της αθλητικής κουλτούρας στις νέες γενιές.

Τήνια 1895
Τα Τήνια 1895 είναι ένα γεγονός τεράστιας αθλητικής και εθνικής σημασίας. Υπήρξαν οι πρώτοι, πανελλήνιας εμβέλειας, επίσημοι αθλητικοί αγώνες του Ελληνικού Κράτους.
Αποτέλεσαν την τελική πρόβα για τους Α’ Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους (1896 άνοιξη).

Πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο το τριήμερο 15, 16, 17 Αυγούστου 1895, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικοθρησκευτικής Εορτής της Μεγαλόχαρης (κατά την αρχαιότητα και οι αθλητικοί αγώνες πλαισιώνονταν από θρησκευτικές τελετές και εορτές).

Τους παρακολούθησαν χιλιάδες προσκυνητές που είχαν κατακλύσει το νησί από όλα τα μέρη της ελεύθερης, αλλά και της αλύτρωτης Ελλάδας. Επελέγη η Τήνος ακριβώς λόγω της τεράστιας προβολής που είχε το Ιερό Ίδρυμα, το οποίο και προσέφερε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την πραγματοποίησή τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 52 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*