Συναντήσεις Κροντηρά με Σταϊκούρα και Παππά για το λιμάνι της Τήνου

Newsroom
21/02/2024 10:06
 
 
 

 

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησης είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, υπόψη των οποίων έθεσε μείζονα θέματα που απασχολούν το νησί και προώθησε τις λύσεις τους.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι συζητήσεις έγιναν «σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα» και στο αμέσως προσεχές διάστημα «θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις».

Ειδικότερα, ο κ. Κροντηράς είχε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη διάρκεια των οποίων του έθεσε μία σειρά ζητημάτων που έχει θέσει σε προτεραιότητα η νέα διοίκηση, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος εστίασε στη σημασία ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση νέων έργων σε σχέση με το λιμάνι του νησιού που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική της Τήνου. Η αποκατάσταση των ζημιών στον προσκείμενο μώλο στο Έξω Λιμάνι, αλλά και η έκδοση ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία θα θεσμοθετηθεί οριστικά ο νέος προγραμματικός σχεδιασμός του Λιμένα Τήνου, ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν και δόθηκε άμεση λύση.

Στο πλαίσιο αυτό, ουσιαστική αποδείχθηκε η συνάντηση του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά στο περιθώριο της οποίας συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, καθώς και της γενικότερης συνεργασίας ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων και τον Δήμο Τήνου, καθώς και το Υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Παππάς δήλωσε σύμμαχος στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και δεσμεύτηκε για τη δρομολόγηση λύσεων σε μια σειρά θεμάτων που τέθηκαν από το Δήμαρχο, όπως αυτό της λειψυδρίας στο νησί, αλλά και της ανάπτυξης του λιμένα της Τήνου.

Τελικά, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους κ.κ. Σταικούρα και Παππά, υπήρξε συνεργασία μεταξύ των δυο Υπουργείων και δόθηκε εντολή για επαναδημοπράτηση του έργου που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στο «Έξω Λιμάνι» του Λιμένα Τήνου. «Οι συναντήσεις του Δημάρχου έδωσαν άμεσα αποτελέσματα και ως προς την έγκριση χρηματοδότησης 120.000 ευρώ από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που θα ολοκληρώσει το νέο Προγραμματικό Σχεδιασμό του Λιμένα της Τήνου» καταλήγει το δελτίο Τύπου του Δήμου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*