Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς

Newsroom
29/02/2024 13:59
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, καθώς και ζητήματα όπου η συνεργασία κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων του νησιού.

Ειδικότερα, ο κ. Κροντηράς παρέδωσε υπόμνημα με τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του νησιού, την έναρξη, τη συνέχιση και την ολοκλήρωση έργων σε τοπικό επίπεδο. Πρώτο στη λίστα, η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, ο επανακαθορισμός κινήτρων για την πρόσληψη εξειδικευμένων ιατρών, η ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος της ενέργειας και της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και η λειψυδρία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος του νησιού σε ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του λιμένα της Τήνου και την περαιτέρω ανάπτυξη του, ενώ με ιδιαίτερη χαρά ο κ. Μητσοτάκης έλαβε γνώση των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής για το «Σπίτι του Τηνιακού».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, ο Πρωθυπουργός, «με βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τήνου, άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο και δρομολογήθηκαν λύσεις για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα αλλά και τα εκκρεμή ζητήματα ανάπτυξης που έχει ανάγκη το νησί», ενώ έκανε και «επιτόπου παρεμβάσεις σε Υπουργούς της κυβέρνησης». Επίσης, δήλωσε τη στήριξή του στη νέα δημοτική αρχή, συνδράμοντας στον σχεδιασμό της για την επόμενη ημέρα.

Αναφορικά με τη «σπουδαία και μοναδική για τον Δήμο Τήνου ευκαιρία να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για θέματα που αφορούν στο νησί», ο κ. Κροντηράς δήλωσε: «Είχα την ξεχωριστή χαρά, αλλά και σπουδαία ευκαιρία να ενημερώσω απευθείας τον Πρωθυπουργό για θέματα του νησιούμας. Αντιστοίχως, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης πληροφορήθηκαν για τις ανοιχτές υποθέσεις που αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του νησιού μας. Είμαι αισιόδοξος ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα μας έγιναν κατανοητά και θα δρομολογηθούν οι λύσεις.
Ο Πρωθυπουργός αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πραγματικός φίλος του νησιού. Το ενδιαφέρον και η αγάπη τόσο του ίδιου, όσο και της οικογένειας του ήταν και παραμένει μεγάλο για την Τήνο και τον ευχαριστούμε δημόσια για αυτό!».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*