Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη ο Παναγιώτης Κροντηράς για το σφαγείο Τήνου

Newsroom
30/03/2024 11:35
 
 
 

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς.

Πρωταρχικός στόχος της επίσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης για το γνωστό πρόβλημα των σφαγείων του νησιού και η αναζήτηση στήριξης από πλευράς του Υπουργείου ώστε να καταστεί βιώσιμη η διαδημοτική επιχείρηση Σφαγείου – Ελαιοτριβείου! Ο Δήμαρχος παρουσίασε διεξοδικά στον Υπουργό την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σφαγείο και υπογράμμισε την ανάγκη διάσωσης του για τον κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος έφερε στη συζήτηση , την ανάγκη στήριξης και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, αλλά και τη δυνατότητα προοπτικής για κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου . Ο κ. Κροντηράς ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό για το χαρακτήρα και την έκταση του πρωτογενούς τομέα στο σύνολο της επικράτειας του νησιού, την ποιότητα των τοπικών μας προϊόντων, τις προοπτικές ανάπτυξης για Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, καθώς και τη συνεργασία πρωτογενούς και τουριστικού τομέα, ώστε να ενισχυθεί ο γαστρονομικός τουρισμός.

Σε εγκάρδιο κλίμα ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Υπουργό στο νησί ώστε να γευτεί από κοντά τους γαστρονομικούς θησαυρούς, και η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση του κ. Αυγενάκη για στενή μεταξύ τους συνεργασία, με σκοπό την προώθηση των απαραίτητων πολιτικών που θα στηρίξουν την πρωτογενή παραγωγή του νησιού.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 46 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*