Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των κατοίκων της Τήνου»

Newsroom
27/02/2021 3:48
  •  
  •  
  •  

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου θα βρεθούν την Δευτέρα 1η Μαρτίου 36 κάτοικοι της Τήνου, οι οποίο τον Μάρτιο του 2020 προσπάθησαν, μαζί με άλλους, να εμποδίσουν τις μπουλντόζες και τα μηχανήματα να φτάσουν στη θέση «Πράσσα» και να ξεκινήσουν τις εργασίες για την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου ζητά αφενός να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου (καθώς πρόκειται για «χαλκευμένες κατηγορίες») κι αφετέρου να σταματήσει η κρατική καταστολή προκειμένου να προστατευθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τους οποίους χαρακτήρισε «ορκισμένους εχθρούς του λαϊκού κινήματος».

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ:

Με ΜΑΤ, βία, συλλήψεις και καταστολή επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση να επιβάλει την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στη Τήνο, ανοίγοντας δρόμους για τους επενδυτές στη «πράσινη» ανάπτυξη, παρά την καθολική αντίθεση των κατοίκων του νησιού.

Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζονται οι διώξεις του Τηνιακού λαού, επειδή αγωνίστηκε ν’ αποτρέψει τη καταστροφή του τόπου του.

Την 1η Μάρτη 2021, με χαλκευμένες κατηγορίες 36 κάτοικοι της Τήνου οδηγούνται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για να δικαστούν ως υπαίτιοι «παράνομης βίας από κοινού» και «απείθειας από κοινού», αδικήματα τα οποία υποτίθεται ότι διέπραξαν την 20η Μαΐου 2020.

Αυτό που καταγράφηκε στην ιστορία του νησιού τη μέρα εκείνη, είναι η πρωτοφανής απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο συγκεντρωμένο πλήθος που προσπαθούσε να εμποδίσει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες να φτάσουν στη θέση «Πράσσα». Ο τραυματισμός έξι διαδηλωτών και η διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας, η σύλληψη άλλων εννέα, ήταν το αποτέλεσμα της κρατικής καταστολής για να προστατευτούν τα κέρδη του επενδυτή.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και αποθάρρυνσης του Τηνιακού λαού για να εγκαταλείψει τον αγώνα του συνεχίζεται με αγωγές από την εταιρεία σε βάρος 100 ατόμων απαιτώντας αποζημίωση 328.268,20 ευρώ!

Μηνύσεις από την επιχείρηση αλλά και προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα για «παροχή εξηγήσεων»!!!

Έχουν αποδείξει ότι είναι ορκισμένοι εχθροί του λαϊκού κινήματος οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους.

Τώρα να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου.

Καμιά υποταγή στη βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει το περιβάλλον, την υγεία, το μέλλον του τόπου μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

(Visited 31 times, 1 visits today)