Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: «Κρατική καταστολή για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών την Τήνο»

επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και πολιτών της Τήνου
Newsroom
01/03/2021 10:08
 
 
 

Στο πλευρό των 36 κατοίκων της Τήνου, οι οποίοι δικάζονται σήμερα ως υπαίτιοι «παράνομης βίας από κοινού» και «απείθειας από κοινού» επειδή πριν από έναν περίπου χρόνο προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Πράσσα», στέκεται η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε καταδικάζει την απρόκλητη κρατική καταστολή, η οποία – όπως υποστηρίζει – αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην προστασία των κερδών του επενδυτή και ζητά να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των Τηνιακών, που αγωνίζονται για να αποτρέψουν την καταστροφή του τόπου τους.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου με τίτλο «Να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των κατοίκων της Τήνου» έχει ως εξής:

Με βία, τρομοκρατία και καταστολή επιχείρησε η κυβέρνηση να επιβάλλει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Τήνο, παρά την καθολική άρνηση των κατοίκων της να αποδεχθούν την καταστροφή του τόπου τους στο όνομα «της πράσινης» ανάπτυξης και στήριξης επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό αποδεικνύουν και τα γεγονότα βίας στις 20 Μαΐου 2020 ενάντια στους διαμαρτυρόμενους Τηνιακούς που «έκαναν το λάθος» να αγωνιστούν προκειμένου να αποτρέψουν τη καταστροφή του τόπου τους. Άλλοι τραυματίστηκαν, άλλοι σύρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και άλλοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις διότι «δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις».

Την 1η Μάρτη 2021, 36 κάτοικοι της Τήνου οδηγούνται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για να δικαστούν ως υπαίτιοι «παράνομης βίας από κοινού» και «απείθειας από κοινού», αδικήματα τα οποία υποτίθεται ότι διέπραξαν την 20η Μαΐου 2020.

Απαιτώντας μάλιστα και αποζημίωση ύψους 328.268,20€ με αγωγές σε βάρος 100 ατόμων, η εταιρία επιχειρεί την τρομοκράτηση και αποθάρρυνση των κατοίκων, ώστε να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Η πρωτοφανής απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας τη μέρα εκείνη στο συγκεντρωμένο πλήθος που προσπαθούσε να εμποδίσει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες να φτάσουν στη θέση «Πράσσα». Ο τραυματισμός έξι διαδηλωτών και η διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας. Η σύλληψη άλλων εννέα, καταγράφηκαν στην ιστορία του νησιού και ήταν το αποτέλεσμα της κρατικής καταστολής για να προστατευτούν τα κέρδη του επενδυτή.

Τώρα να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου.

Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους Τηνιακούς και σε όλους εκείνους που πανελλαδικά δεν συμβιβάζονται, δεν καταθέτουν τα όπλα και συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους, που είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Δεν θέλουμε ο τόπος μας να καταστραφεί προκειμένου να γίνει επενδυτικό τοπίο ενεργειακών ομίλων που στόχο έχουν την υψηλή κερδοφορία τους με την κυβερνητική στήριξη, στο όνομα της δήθεν «πράσινης» ανάπτυξης που εκπορεύεται από την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ.

Καμιά υποταγή στη βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει το περιβάλλον, την υγεία, το μέλλον του τόπου μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

(Visited 118 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*