Τήνος: Ξεκινούν οι εργασίες για την αναβάθμιση του δρόμου Χώρα – Άγιος Φωκάς

Newsroom
16/04/2021 14:47
 
 
 

 

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την επισκευή των φθορών του οδοστρώματος της οδού Χώρας – Αγίου Φωκά Τήνου για την αποκατάσταση της βατότητας αυτού λόγω κατεπείγουσας ανάγκης. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Τήνου για το συγκεκριμένο έργο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 257.003,83 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, σήμερα η Οικονομική Επιτροπή αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση και πλέον ξεκινάνε όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες για τη σύνταξη της απαραίτητης μελέτης και τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι η οδός αυτή, συνολικού μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, είναι η μοναδική που συνδέει τη Χώρα, το Κέντρο Υγείας και το μοναδικό Δημοτικό Ελικοδρόμιο της Τήνου. Επίσης, οδηγεί σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού που ετήσια δέχεται πλήθος επισκεπτών λόγω των τουριστικών εγκαταστάσεων της περιοχής και τις πολύ όμορφες ακτογραμμές.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν σημαντικές και εκτεταμένες φθορές στο οδόστρωμα, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων και δυσχεραίνουν ταυτόχρονα την πρόσβαση των επειγόντων περιστατικών υγείας στο μοναδικό ελικοδρόμιο.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος δήλωσε:

“Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία και παρά τα γνωστά προβλήματα με την ελληνική γραφειοκρατία, καταφέραμε, μετά από προσπάθεια δεκατριών μηνών, να διασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη σημαντική προεργασία που έκαναν, ώστε να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων αποτελεί μία διαρκή μας μέριμνα με βασικό στόχο την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών μας”.

(Visited 230 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*