Επίσκεψη εργασίας της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ στην Τήνο για την κατασκευή του υποσταθμού Υψηλής Τάσης

Newsroom
02/06/2021 15:55
 
 
 

Επίσκεψη εργασίας στην Τήνο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 η Διοίκηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενόψει της κατασκευής Υποσταθμού Υψηλής Τάσης που θα σηματοδοτήσει την ένταξη του νησιού στο εθνικό διασυνδεδεμένο σύστημα.

Τους κ.κ. Μάνο Μανουσάκη (Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο), Γιάννη Μάργαρη (Αντιπρόεδρο) και Κωνσταντίνο Τσιρέκη (Διευθυντή Νέων Έργων Μεταφοράς) υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο που έχει κριθεί ως βέλτιστο για τη χωροθέτηση του Υποσταθμού, το οποίο βρίσκεται στο δυσπρόσιτο βόρειο τμήμα του νησιού, έναντι της Άνδρου, πλησίον του υφιστάμενου Τερματικού στη θέση «Στενό».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια πρόσφατης τηλεδιάσκεψης μεταξύ των δύο φορέων με αντικείμενο την εντατικοποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας. Ο ΑΔΜΗΕ έχει λάβει ήδη τη θετική γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Συνολικά οι αδειοδοτικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2022 ώστε εντός του καλοκαιριού να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε εκτενώς τον Δήμαρχο για τα οφέλη που θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού από το 2024, οπότε θα διασυνδεθεί πλήρως η Τήνος με το ηπειρωτικό σύστημα. Το νησί των Κυκλάδων θα θωρακιστεί πλήρως ενεργειακά, καθώς θα ηλεκτροδοτείται μέσω δύο ανεξάρτητων υποβρύχιων καλωδίων μεταξύ Άνδρου-Τήνου και Τήνου-Σύρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιώτος διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Διαχειριστή ότι ο Δήμος Τήνου θα είναι αρωγός του σημαντικού έργου υποδομής, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διασφάλιση των περιβαλλοντικών και αισθητικών ευαισθησιών των κατοίκων του νησιού.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη και αποδοτικότερη ολοκλήρωση του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενεργειακή ευστάθεια της Τήνου.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*