Στο 4ο Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο ο Νίκος Συρμαλένιος: «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι»

Newsroom
24/09/2021 16:55
 
 
 

Την άποψη ότι ήρθε, επιτέλους, ο καιρός να υπάρξει αντιστοίχιση των συμπερασμάτων των συνεδρίων με τις ασκούμενες πολιτικές, εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στο 4ο Κυκλαδολογικό Συνέδριο που διοργανώνει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου στην Τήνο η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, έχουν προκύψει κομβικά ερωτήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την φέρουσα ικανότητα των νησιών, τα οποία σχετίζονται με την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση που δείχνουν χιλιάδες τουρίστες να τα επισκεφθούν.

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε, επίσης, να καταδικάσει κατηγορηματικά τη βία των ΜΑΤ και της αστυνομίας ενάντια στους πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες καταστάσεις κρατικής βίας και καταστολής».

Διαβάστε αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του κ. Συρμαλένιου:

«…Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου που συμμετέχω σε αυτό το Συνέδριο με τόσους εξαίρετους επιστήμονες και ομιλητές. Πράγματι και μόνο από τον τίτλο του Συνεδρίου – Πολιτισμός και Αειφορία – αλλά και τις εισηγήσεις, αναδεικνύεται η ιστορική και πολιτισμική αξία των αρχέγονων και χειροποίητων νησιών μας.

Όμως τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και αυτό αναδείχθηκε και φέτος με τους χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες που κατέκλυσαν τα νησιά. Τα κομβικά ερωτήματα που μπαίνουν είναι: τι θα γίνει με τη λεγόμενη ανάπτυξη, αντέχουν οι υποδομές μας, τι γίνεται με τις λεγόμενες στρατηγικές μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό και στην ενέργεια; Θα υπάρξουν μελέτες φέρουσας ικανότητας ανά νησί;

…Με την ευκαιρία αυτή και ανεξάρτητα από την άποψη για τις ΑΠΕ, επαναλαμβάνω την κατηγορηματική καταδίκη μας στα προχθεσινά γεγονότα βίας και αυθαιρεσίας των ΜΑΤ και της αστυνομίας ενάντια σε ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Τήνο. Πρόκειται για απαράδεκτες καταστάσεις κρατικής βίας και καταστολής…

Κλείνοντας, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές και να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι δεν αρκούν τα συμπεράσματα αυτών των σημαντικών συνεδρίων, πρέπει επιτέλους αυτά να αντιστοιχηθούν με τις ασκούμενες πολιτικές, αν δεν θέλουμε να οδηγηθούν τα νησιά μας σε μη επιστρέψιμη καταστροφή.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*