Η «Αγορίτσα» από τις «Άγριες Μέλισσες» Μαρία Αντουλινάκη στο naxostimes.gr: «Το δημιουργικό άγχος με κρατάει σε εγρήγορση»

Newsroom
30/09/2022 21:05
 
 
 

 

Χρόνια ηθοποιός, ωστόσο πάντα ανεβαίνει στη σκηνή με… δημιουργικό άγχος η Μαρία Αντουλινάκη ή, αλλιώς, η γνωστή σε όλους «Αγορίτσα» από τις «Άγριες Μέλισσες».

Σε συνέντευξή της στο naxostimes.gr και στο Νίκο Σκορδιαλό, ανέφερε τα τρία μεγαλύτερα «ατού» της Νάξου, που την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά, ενώ μίλησε και για τη σειρά-«σταθμό» της καριέρας της, τις «Άγριες Μέλισσες», που της άνοιξε τον δρόμο και για άλλες προτάσεις, με την Μαρία όμως να δίνει βάρος στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Μετά από ένα δύσκολο -σε προσωπικό επίπεδο- καλοκαίρι, θα παίξει ξανά στη θεατρική παράσταση «Παγίδα», διατηρώντας παράλληλα άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους της από τις «Άγριες Μέλισσες».

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Μαρίας Αντουλινάκη

ΕΡ: Πόσες φορές έχετε επισκεφτεί τη Νάξο μέχρι σήμερα;
Μαρία Αντουλινάκη: Αυτή είναι η 3η φορά. Πέρυσι δύο φορές, στη γιορτή της γραβιέρας, μετά της πατάτας και φέτος είναι η 3η φορά!

ΕΡ: Δεν έχει τύχει ποτέ να έρθετε για δουλειά ή για κάποια παράσταση;
Μ.Α.: Όχι – όχι δεν έτυχε ποτέ! Ούτε για δουλειά, ούτε και για διακοπές. Τώρα το πρώτο μου μέλημα είναι να έρχομαι για διακοπές.

ΕΡ: Τι είναι αυτό που σας κάνει εντύπωση στη Νάξο και την κάνει στα μάτια σας να είναι ξεχωριστή σε σχέση με άλλα νησιά;
Μ.Α.: Οι υπέροχες πολλές παραλίες, τα ορεινά της χωριά που θέλω κάποια στιγμή να τα επισκεφτώ όλα και το φαγητό που έχετε εδώ -νομίζω είναι το καλύτερο… ever!

ΕΡ: Στην τηλεόραση έχετε υποδυθεί αρκετούς ρόλους! Αυτός που δεν θα ξεχάσουμε σίγουρα είναι εκείνος της «Αγορίτσας». Μιλήστε μας λίγο για το τέλος αυτής της ωραίας δουλειάς και περιγράψτε μας πώς ήταν το τελευταίο γύρισμα.
Μ.Α.: Δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς κι ακόμα δεν το πιστεύουμε πως αυτή η δουλειά έχει τελειώσει. Έχουμε μια ομάδα στο viber, η οποία ακόμα είναι ενεργή και κρατάμε επικοινωνία κάθε μέρα, κάποιος θα στείλει κάτι να γελάσουμε… ή κανονίζουμε να πάμε να δούμε παρατάσεις όπου παίζουν και άλλοι συνάδελφοι. Το τελευταίο γύρισμα ήταν πολύ φορτισμένο, πολύ έντονο! Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ! Μετά ξεσαλώσαμε με ένα φοβερό πάρτι. Χορέψαμε μέχρι και μακαρένα! Μετά πήγαμε και σε άλλο μπαρ και συνεχίσαμε να χορεύουμε όπου ο κορωνοϊός καλά κρατούσε και μετά από εκείνο το πάρτι είχαμε κολλήσει σχεδόν όλοι. Και εγώ, που δεν είχα κολλήσει ποτέ!

ΕΡ: Το τελευταίο επεισόδιο συγκεντρωθήκατε να το δείτε όλοι μαζί κάπου;
Μ.Α.: Συγκεντρώθηκαν! Εγώ είχα κολλήσει…(γέλια). Οι λίγοι που δεν κόλλησαν, μαζεύτηκαν να το δουν.

ΕΡ: Στη δουλειά σας γενικά είστε αγχώδης, τελειομανής…;
Μ.Α.: Είμαι αγχώδης, αλλά πια μετά χρόνια πιστεύω ότι το άγχος έχει μετατραπεί σε δημιουργικό. Όχι αυτό που σε πάει πίσω στη δουλειά. Είναι τόσο όσο για να σε κρατάει σε μια εγρήγορση!

ΕΡ: Δεν έχει υπάρξει, δηλαδή, ποτέ εμπόδιο ή να σας προκαλέσει κάποιο πρόβλημα πάνω στη δουλειά;
Μ.Α.: Κοίταξε να δεις. Αυτό γίνεται κυρίως στο θέατρο και λίγο πριν την πρεμιέρα. Εκεί τα πράγματα από όλους είναι λίγο αγχωτικά.

ΕΡ: Μετά από τόσα χρόνια έχετε ακόμα άγχος πριν βγείτε στη σκηνή;
Μ.Α.: Και βέβαια! Πριν βγω θα πω το «Πάτερ Ημών» για να πάνε όλα καλά, ακόμα κι αν είναι μία παράσταση που την παίζω για εκατοστή φορά. Συνέχεια έχω έναν φόβο ότι θα ξεχάσω τα λόγια μου.

ΕΡ: Σας έχει τύχει ποτέ να πάθετε «σεντόνι»;
Μ.Α.: Ναι – ναι! Θέλεις να ανοίξει μία τρύπα να σε καταπιεί. Καταρχήν ήταν σαν ένα μίνι εγκεφαλικό. Δεν θυμάσαι γιατί είσαι εκεί, ποιος είσαι, ποιοι είναι αυτοί από κάτω, τι κάνω εδώ; Όταν μου έτυχε έκανα μια γιαγιά, η οποία τα είχε λίγο χαμένα και ήταν αλκοολική. Ήμουν μόνη στη σκηνή και έφυγα. Και μόλις με είδαν οι συνάδελφοι μου φώναζαν «βγες, βγες». Τους ρώταγα που είχα μείνει, μου είπαν και ξαναβγήκα στη σκηνή. Το κοινό δεν κατάλαβε τίποτα. Νόμιζαν ότι ήταν σκηνοθετικό.

ΕΡ: Σας ενόχλησε ποτέ το ότι σας έδιναν συχνά να υποδύεστε ρόλους μεγάλων γυναικών σε ηλικία;
Μ.Α.: Τώρα εντάξει! Παίζω την ηλικία μου! Από χρόνια εντάξει μου έδιναν συνήθως να παίζω μαμάδες, γιαγιάδες αλλά ήταν το φυζίκ μου τέτοιο. Τι να έκανα; Την Ιουλιέτα; Δεν με πείραζε. Έκανα αυτό που μου ταίριαζε εξωτερικά και όλα καλά. Είχα συμβιβαστεί με αυτό από τη σχολή.

ΕΡ: Τον χειμώνα που μας έρχεται θα σας δούμε κάπου τηλεοπτικά ή θεατρικά;
Μ.Α.: Θεατρικά είναι το μόνο σίγουρο που μπορώ να πω. Θα πάει σε επανάληψη η «Παγίδα» στο θέατρο «Ζήνα» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, την Έφη Μουρίκη, τον Τάκη Παπαματθαίου και τον Κωσταντίνο Γιαννακόπουλο. Το είχαμε πάει και πέρυσι το καλοκαίρι περιοδεία. Το πήγαμε και χειμώνα, αλλά παρόλο που ήταν και οι συνθήκες λίγο περίεργες λόγω του κορωνοϊού, πήγε πάρα πολύ καλά. Έτσι πιστεύουμε ότι θα πάει και φέτος επειδή ο κόσμος που δεν είχε μπορέσει να έρθει πέρυσι λόγω αυτών των συνθηκών θα μπορέσει να το δει με άνεση.

ΕΡ: Η κατάσταση στα θέατρα πώς είναι φέτος με το θέμα της πληρότητας;
Μ.Α.: Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, φαντάζομαι όμως δεν θα ισχύει τίποτα!

ΕΡ: Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν οι «Άγριες Μέλισσες», δεν είχατε άλλες τηλεοπτικές προτάσεις;
Μ.Α.: Είχα, αλλά ήταν κάτι που δεν θεωρούσα πως μου ταίριαζε μετά τις «Άγριες Μέλισσες» να το κάνω. Τώρα συζητάω κάτι για τον Ιανουάριο. Κοίτα, φέτος είναι τόσα πολλά τα σήριαλ που ξεκινάνε που δεν ξέρω αν θέλω να είμαι σε κάποιο.

ΕΡ: Εγώ σας το είχα πει και στην προηγούμενη συνέντευξη μας, θεωρώ πως οι «Άγριες Μέλισσες» είναι η αρχή για να επανέλθει η μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση και να γίνουν πολλές αντίστοιχες σειρές.
Μ.Α.: Ναι ακριβώς και έγινε όντως αυτό! Είναι πάρα πολλά τα σήριαλ και πιστεύω πως μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει ξεκαθαριστεί ποια συνεχίζουν και ποια όχι γιατί είναι πάρα πολλά.

ΕΡ: Το καλό είναι πάντως πως γίνονται δουλειές…
Μ.Α.: Ναι γίνονται δουλειές και οι ηθοποιοί έχουν δουλειά. Να είναι καλές δουλειές όμως. Όχι όπως πριν μια δεκαετία που γινόντουσαν με μία προχειρότητα.

ΕΡ: Πώς περάσατε το καλοκαίρι σας;
Μ.Α.: Δύσκολα! Με το κλείσιμο των «Μελισσών» με έπιασε ο κορωνοϊός, δεν το πέρασα βαριά, αλλά με έριξε ψυχολογικά ότι το τεστ δεν έλεγε να βγει αρνητικό. Σχεδόν κάθε πρωί έκανα τεστ γιατί αισθανόμουν καλά και δεν είχα κάτι. Ωστόσο, όμως, το τεστ έβγαινε θετικό. Είχα δεινοπαθήσει γιατί ήμουν μέσα και δεν μπορούσα να δω κόσμο. Πέρασα αυτή τη «μικρή κατάθλιψη» στο τέλος μιας μεγάλης δουλειάς που όλους μας είχε επηρεάσει πάρα πολύ και ήμουν μόνη μου και έτσι έχασα και την τελευταία προβολή του επεισοδίου. Μετά έπαθα έναν κωλικό νεφρού και άλλα έτσι τέτοια διάφορα μικρά προβλήματα και έτσι πέρασα ένα δύσκολο καλοκαίρι στην Αθήνα.

ΕΡ: Να υποθέσω με ζεστή, με φασαρία…
Μ.Α.: Ζέστη, ναι. Φασαρία δεν είχε γιατί είχε αδειάσει η Αθήνα μέσα στον Αύγουστο καθώς όλοι ήταν διακοπές, οπότε ήταν πολύ ήρεμα και ωραία. Η απόλυτη ησυχία.

ΕΡ: Θα μας ξανάρθετε στη Νάξο διακοπές;
Μ.Α.: Θέλω πάρα πολύ να έρθω μόνη μου. Να την απολαύσω. Θα έρθω όμως ή Ιούνη ή Σεπτέμβριο που δεν θα έχει τόσο κόσμο και θα είναι λίγο πιο ήσυχα.

Διδασκάλου, Αντουλινάκη Τσικλής

Να σημειώσουμε ότι η αγαπημένη ηθοποιός Μαρία Αντουλινάκη επισκέφτηκε το Σεπτέμβριο τη Νάξο μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου και το Δημήτρη Τσικλή προσκεκλημένη από την ΕΑΣ για τη γιορτή της πατάτας.

 

(Visited 311 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*