Η Στεφανί Καπετανίδη στο naxostimes μιλά για το ρόλο της στη σειρά «Η ΜΑΓΙΣΣΑ» και τις διακοπές της στη Νάξο

Στεφανί Καπετανίδη
Newsroom
10/12/2023 12:48
 
 
 

 

H Στεφανί Καπετανίδη είναι ανάμεσα στους ηθοποιούς που βλέπουμε στην επιτυχημένη σειρά «Η ΜΑΓΙΣΣΑ» του ΑΝΤ1, που έχει ενθουσιάσει το τηλεοπτικό κοινό.

Η Στεφανί μιλά στο naxostimes.gr και τον Νίκο Σκορδιαλό και μας αποκαλύπτει πώς της έγινε η πρόταση για την πολυσυζητημένη φετινή σειρά του ΑΝΤ1 «Η ΜΑΓΙΣΣΑ» και πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα.

Η αγαπημένη ηθοποιός εξηγεί ποιος είναι ο ρόλος της Αναστασίας (σύγκριας) στην αρχαία Μάνη αλλά και πώς της αρέσει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο της. Τέλος μας λέει τι είναι αυτό που θαυμάζει στη Νάξο, την οποία έχει επισκεφθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Πώς σας έγινε η πρόταση για το ρόλο της Αναστασίας στην σειρά «ΜΑΓΙΣΣΑ»; Είπατε αμέσως το «ναι» για τον ρόλο;

Αρχικά γνωριζόμασταν πολλά χρόνια με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο και όταν μου έκανε την πρόταση απλά δέχτηκα με χαρά την πρόκληση. Ύστερα, μου κέρδισε το ενδιαφέρον ο ρόλος και το σενάριο, το διάβαζα από ενδιαφέρον και επίσης μου άρεσε που ο κάθε χαρακτήρας μικρός μεγάλος είχε την δική του ιστορία.

Στεφανί Καπετανίδη

Μιλήστε μας λίγο για την Αναστασία και τον ρόλο της σύγκριας στην τότε εποχή της Μάνης;

Αυτός ο θεσμός υπήρχε έντονα στη Μάνη καθώς ήθελαν πολλούς άντρες στην τοπική κοινωνία για να απολεμούν. Όταν λοιπόν η σύζυγος κάποιου άρχοντα δεν έκανε παιδιά ή έκανε μόνο κορίτσια, μπορούσε να έχει μία δεύτερη γυναίκα για να φέρει στον κόσμο γιο. Η Αναστασία προέρχεται από μία φτωχή
οικογένεια ψαράδων, η συμφωνία έγινε μεταξύ του πατέρα της και του Μιχαήλ Λάσκαρη. Αναγκάστηκε να ακολουθήσει τη μοίρα της και έτσι να μην παντρευτεί ποτέ. Πήγε στον πύργο 15 χρονών, έμεινε έγκυος και έδωσε τον πρωτότοκο γιο. Μάλιστα, ο Μιχαήλ την ερωτεύτηκε και εκείνη εκείνον και αυτός
ήταν ο λόγος που παρέμεινε κοντά στον πύργο και δεν την διώξανε. Αυτό όμως δημιούργησε ανισορροπία στην σχέση της με την Κυρά του πύργου. Να πούμε, όμως, ότι η Αναστασία ξέρει καλά ποιος είναι ο ρόλος της και αυτό που με συναρπάζει σε εκείνη είναι ότι αγκάλιασε την θέση αυτήν και την
ακολουθήσε με ορθότητα. Δεχόταν στωικά ότι αποφάσιζαν για εκείνη. Δέχτηκε αρχικά να παριστάνει την παραμάνα του Μάρκου της κι έπειτα την μητέρα του. Βέβαια αυτό έγινε γιατί για εκείνη πάνω από όλα ήταν το παιδί της. Ξέρει ότι δεν θα είχε ποτέ κανέναν άλλον στην ζωή της. Παρόλα αυτά θα κάνει ό,τι θεωρεί σωστό και δίκαιο για να έχει ο καθένας τη θέση του, χωρίς δολοπλοκία ή πονηριά.

Στεφανί Καπετανίδη

Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα τον περασμένο Ιανουάριο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, η εποχή, το σενάριο, όλο αυτό το θέμα που πραγματεύεται η σειρά. Όμως η διαδικασία είναι μαγική, καθώς βρισκόμαστε σε έναν απίστευτο χώρο, σε ένα πύργο που έχει χτιστεί ειδικά για εμάς στο κτήμα Νάσιουτζικ. Παράλληλα, είναι όλα εξαιρετικά προσεγμένα και σωστά διαμορφωμένα, από τα μαλλιά-τα μακιγιάζ-τα ρούχα μέχρι ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την παραγωγή́. Τα γυρίσματα είναι εντατικά, έχουμε γίνει όμως μία υπέροχη παρέα με τρομερή στοχοπροσήλωση στο τελικό αποτέλεσμα.

Έχετε δηλώσει πως η τύχη, σας οδήγησε στην υποκριτική. Πώς προέκυψε αυτό;

Η δήλωση αφορούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έκανα 25 χρόνών στην σειρά του Γ. Καραντινάκη «Η απλή μέθοδος των τριών». Όμως πλέον ξέρω ότι οτιδήποτε κάνουμε ή γίνεται δεν ευθύνεται μόνο σε αυτό. Υπάρχει πάντα μία προετοιμασία που έχει ολοκληρωθεί και πολλές φορές την αναγνωρίζεις πολύ αργότερα. Η υποκριτική όμως προέκυψε αρχικά από μεγάλη ανάγκη καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Τώρα μπορώ να πω ότι μέσο της τέχνης της υποκριτικής αναζητώ την σύνδεση με στοιχεία που νιώθω ότι εκεί υπάρχει ένας δυνατός, ποιητικός, για μένα, κοινός κόσμος.

Στην Γαλλία έτυχε να δουλέψετε στο θέατρο ή στην τηλεόραση; Πώς είναι τα πράγματα εκεί σε σχέση με την Ελλάδα όσον αφορά το επάγγελμα σας;

Στην Γαλλία μετά τις σπουδές δούλεψα στο θέατρο και λίγο σινεμά. Η κάθε δουλειά έχει τα καλά και τα κακά όπου και να βρισκόμαστε. Το μόνο που θα πω είναι ότι το πλαίσιο συνεργασίας στην Γαλλία είναι πολύ πιο επαγγελματικά αυστηρό και όταν ξεκινήσει η συνεργασία όλα είναι ξεκάθαρα.

Στεφανί Καπετανίδη

Ως ηθοποιός, σας έτυχε ποτέ να μείνετε άνεργη; Πώς τα καταφέρατε;

Η καριέρα μου ήταν όντως με σκαμπανεβάσματα είτε θελημένα είτε όχι. Εκείνο που μου ηρέμησε την ψυχή όταν βρισκόμουν χωρίς καινούργιο προτζεκτ ήταν να βρω άλλη επαγγελματική ασχολία. Πολλοί ηθοποιοί το κάνουν αυτό για επιβίωση και τελικά για μένα είναι σημαντικό να ανοιγόμαστε και σε καινούργιους κόσμους. Μας κάνει πιο συνειδητούς.

Παρόλο που σας έχουμε δει σε αρκετές σειρές στην τηλεόραση, έχετε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσετε χαμηλό προφίλ και να μην απασχολείτε ιδιαίτερα τα μέσα. Πώς το καταφέρατε αυτό;

Νομίζω είναι έτσι η ιδιοσυγκρασία μου. Δίνω μεγάλη βάση στην έκφραση της τέχνης μου και όχι τόσο στην περσόνα μου. Επίσης 5 χρόνια ζούσα σε φάρμα στη φύση όπου και σπούδασα ξανά φυτοθεραπεία. Έμαθα να ζω με άλλους ρυθμούς και απέκτησα άλλη επαφή με το όλο. Λιγότερη προσδοκία, λιγότερη επιφάνεια και περισσότερο βάθος στο τι αληθινό έχουμε μέσα μας. Η φύση είναι θεραπεία.

Ποιά είναι η σχέση σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Θα πω ότι έχω μια σχέση που μέσα από αυτήν θα αναδείξω την δουλειά μου και κάπως τι σόι άνθρωπος είμαι. Όσο χρειάζεται όμως…

Το νησί μας, τη Νάξο, την έχετε επισκεφτεί ποτέ; Πώς σας φάνηκε;

Το νησί σας το έχω επισκεφτεί δύο φορές και το αγαπώ ιδιαίτερα λόγω της πλούσιας φύσης του και τους σπάνιους εντυπωσιακούς κούρους. Μικρή είχα ενθουσιαστεί με τον ξαπλωμένο τεράστιο κούρο, στον Απόλλωνα, που μου φαινόταν ένας κοιμισμένος γίγαντας. Πιο μεγάλη πήγα και έμεινα στο φιλόξενο μέρος στην παραλία Αμπράμ και θυμάμαι εκεί στην ταβέρνα, να τρώω παρέα με τα γλυπτά του Κυριάκου Ρόκου. Αυτήν την εικόνα έχω για την Νάξο, ένα σουρεαλιστικό πάντρεμα διαφόρων λεπτομερειών που με μαγεύουν.

Πώς σας αρέσει να περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο; Έχετε κάποιο χόμπι;

Μ ’αρέσει να περπατάω στα βουνά και στην φύση, να επισκέπτομαι αρχαιολογικούς χώρους, να διαβάζω και να φτιάχνω φυσικά, φυτικά καλλυντικά στο εργαστήρι μου.

Στεφανί Καπετανίδη

Εκτός από τη σειρά, σας συναντάμε κάπου θεατρικά αυτήν την περίοδο;

Θα είμαι από αρχές Δεκέμβριου για 18 παραστάσεις στο Θέατρο Καλλιρόης. Η παράσταση λέγεται «Τα πορφυρά πανιά» του Αλεξάντερ Γκριν σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου. Θα παίζουν μαζί μου ο Κωνσταντής Μιζάρας και ο Κυριάκος Υφαντής.

Σας ευχαριστώ! Εύχομαι ότι καλύτερο!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 881 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*