Η Παρθενόπη Μπουζούρη στο naxostimes.gr: Μοιράζεται στιγμές, εμπειρίες και τα μυστικά της «Πολυξένης»

Παρθενόπη Μπουζούρη
Newsroom
24/03/2024 21:36
 
 
 

 

Σε μια εις βάθος συνέντευξη στο naxostimes.gr και το Νίκο Σκορδιαλό, η Παρθενόπη Μπουζούρη, μια πολυσχιδής και ταλαντούχα προσωπικότητα που έχει διαγράψει μια ενδιαφέρουσα πορεία στην υποκριτική, μοιράζεται μαζί μας στιγμές και εμπειρίες από την πλούσια καριέρα της.

Παρόλο που δεν έχει επισκεφτεί ακόμη τη Νάξο, εκφράζει την επιθυμία της να το κάνει, ενώ διηγείται πώς η υποκριτική αποτέλεσε μια ενήλικη απόφαση που ήρθε αργότερα στη ζωή της.

Παρθενόπη Μπουζούρη

Μέσα από την ερμηνεία της «Πολυξένης» στη σειρά «Η ΜΑΓΙΣΣΑ» του ΑΝΤ1, η Παρθενόπη αναδεικνύει τον γοητευτικό και πολύπλοκο χαρακτήρα της, μια πρόκληση που της χάρισε μια μοναδική εμπειρία. Περιγράφει, επίσης, τις αντιδράσεις του κοινού στον ρόλο της και την ευχαρίστηση που βρίσκει στη διδασκαλία υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού.

Η Παρθενόπη Μπουζούρη αναλύει τη σημασία της αυτογνωσίας και της ταπεινότητας στην τέχνη, και πώς αυτές οι αρχές έχουν εμπλουτίσει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή.

Η συνέντευξη

Έχετε επισκεφτεί το νησί μας, την Νάξο;

Δυστυχώς δεν έχω έρθει ποτέ στην Νάξο. Το θέλω πολύ όμως! Το πιο κοντινό σημείο στην Νάξο που έχω φτάσει είναι τα Κουφονήσια. Ήταν μαγικά!

Παρθενόπη Μπουζούρη

Έχετε σπουδάσει αρχικά γεωπονία και αργότερα υποκριτική. Η υποκριτική ήταν κάτι που καταλάβατε αργότερα πώς σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε;

Ναι. Ήταν κάτι που ήρθε μετά. Ήταν μία ενήλικη απόφαση κι όχι παρόρμηση.

Η πρόταση για τον ρόλο της Πολυξένης, στην σειρά του Αντ1 «Η ΜΑΓΙΣΣΑ», πώς σας έγινε; Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε τον ενδιαφέρον και σας έκανε να πείτε το «ναι»;

Με κάλεσαν για δοκιμαστικό και κατόπιν με ενημέρωσαν για τον ρόλο, τον οποίο μάθαινα σταδιακά. Είχα μόνο τα πρώτα επεισόδια. Μάθαινα ενώ γύριζα τη συνέχεια του ρόλου, ο οποίος ήταν εξαιρετικά γοητευτικός και πολύπλοκος.

Παρθενόπη Μπουζούρη

Η Πολυξένη στην σειρά είναι ομοφυλόφιλη. Το γνωρίζατε από την αρχή αυτό ή το μάθατε στην συνέχεια; Σας τρόμαξε το πώς θα ερμηνεύσετε τον ρόλο σε μία σειρά εποχής, μια εποχή πολύ διαφορετική από την δική μας;

Το έμαθα στη συνέχεια το στοιχείο της ομοφυλοφιλίας της ηρωίδας, το έμαθα μετά από 20 επεισόδια. Ήταν για εμένα μια πρόκληση. Πάντως μεγαλύτερης δυσκολίας ήταν η ιδέα να παίξω μια δολοφόνο και μάλιστα βρέφους. Ήταν ένα ταξίδι στο σκοτάδι η Πολυξένη. Με αυτήν την έννοια ήταν μια μεγάλη ευλογία! Μου έμαθε πολλά για την ανθρώπινη φύση!

Πώς αντιδράσατε όταν μάθατε ποιο θα είναι το τέλος της Πολυξένης;

Το βρήκα υπέροχο και συνεπές το τέλος της. Όσον αφορά το γύρισμα της εκτέλεσης, τρόμαξα στην αρχή διότι είμαι υψοφοβική. Μετά όμως αποφάσισα να ζήσω την εμπειρία αυτή! Ήταν τόσο σωστοί επαγγελματίες οι άνθρωποι που έκαναν όλο το σταντ! Ένιωσα ασφάλεια και σιγουριά. Ήταν και το τελευταίο μου γύρισμα για τη σειρά και πραγματικά το απόλαυσα!

Δεν σας στεναχώρησε όμως το γεγονός πως θα φύγετε από τη σειρά; Πώς θα αλλάξει λίγο η καθημερινότητα σας χωρίς γυρίσματα καθημερινά και δεν θα βλέπετε ανθρώπους και συναδέλφους που τους βλέπατε σχεδόν κάθε μέρα;

Η αλήθεια είναι πως λυπήθηκα που τελείωσε η σειρά και όλη αυτή η ζωή που για ένα χρόνο σχεδόν ζήσαμε όλοι μαζί! Γίναμε μία οικογένεια, αλλά έτσι είναι η δουλειά μας. Είναι ένα ταξίδι που ξέρουμε απ’ την αρχή πως θα τελειώσει. Χτίζεις έναν κόσμο, ένα χαρακτήρα που του δίνεις ζωή και κάποια στιγμή αυτό χάνεται, τελειώνει. Σπουδή στην θνητότητα είναι. Μας κάνει πιο ταπεινούς και πιο σοφούς η δουλειά μας.

Παρθενόπη Μπουζούρη

Παρόλο που ασχολείστε αρκετά χρόνια με την υποκριτική, φέτος έτυχε να σας δούμε σε σειρά στην τηλεόραση. Δεν είχατε προτάσεις στο παρελθόν; Δεν σας ενδιέφερε;

Κάπως και το ένα και το άλλο. Δεν έψαξα και δεν με έψαξαν. Χαχαχαχαχα! Κάπως έγιναν και τα δύο. Τελειώνοντας τη σχολή ξεκινήσαμε με την Άντζελα Μπρούσκου το «Θέατρο Δωματίου» και ήμουν δοσμένη σε αυτό! Μάλλον δεν είχε έρθει η ώρα μου για την τηλεόραση. Νομίζω πως η «ΜΑΓΙΣΣΑ» ήταν καλλιτεχνικά και αισθητικά μια δουλειά που μου ταίριαζε πολύ και που είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που ήμουν μέρος ενός τέτοιου οράματος.

Ανάμεσα στο θέατρο και στην τηλεόραση τι θα επιλέγατε και για ποιο λόγο;

Δεν τίθεται θέμα επιλογής. Και τα δύο είναι δουλειά μου. Απλά δεν γίνεται να γίνουν ταυτόχρονα! Είναι πολύ απαιτητικό πράγμα ένα γύρισμα 10 ώρες! Μια πρόβα για το θέατρο επίσης είναι πολύ απαιτητική δουλειά! Κατά συνέπεια ένα πράγμα τη φορά για να μπορώ να δοθώ όπως αξίζει !

Σε μία τόσο γνωστή σειρά θα αποκτήσατε ξαφνικά αρκετή αναγνωσιμότητα. Σας τρόμαξε αυτό;

Καθόλου! Ίσα ίσα το απολαμβάνω!

Παρθενόπη Μπουζούρη

Τι σας λέει ο κόσμος που σας συναντάει στον δρόμο; Ποια η γνώμη του για την Πολυξένη, η οποία θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν είναι και ιδιαίτερα καλή και αγαπητή στη σειρά;

Παίρνω πολύ καλό feedback! Οι άνθρωποι ξεχωρίζουν τον ηθοποιό απ’ τον ρόλο! Τους άρεσε η Πολυξένη αν και κακός χαρακτήρας! Είχε κάτι ακέραιο και απόλυτο και τους ταξίδεψε ως το τέλος! Νομίζω κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μέχρι που θα έφτανε!

Με τι σας αρέσει να ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Χαχαχαχα! Έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο! Κάνω καλισθενική γυμναστική, φροντίζω τις γάτες μου και τα φυτά μου. Είναι αγχολυτικές οι γάτες!

Περάσατε ποτέ δύσκολες στιγμές στο επάγγελμα σας;

Ποιος δεν πέρασε; Είναι σκληρό το επάγγελμα μας. Κρινόμαστε για κάθε μας δουλειά! Έχει διαστήματα ανεργίας ειδικά στην αρχή! Δεν είναι υγιεινός περίπατος κανένας ρόλος και καμία δουλειά. Είναι περιπέτεια για λίγους νομίζω!

Σας συναντάμε και κάπου θεατρικά φέτος;

Μόλις έκανα πρεμιέρα με το «Υλικό Μήδειας» του Χάινερ Μύλλερ σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο «Βιός».

Από όλες τις δουλειές που έχετε κάνει στο θέατρο, ποια θα ξεχωρίζατε και γιατί;

Νομίζω το «4.48 Ψύχωση» της Σάρα Κέιν. Με έβγαλε από τις βεβαιότητες μου και με ταξίδεψε σε αχαρτογράφητες περιοχές μέσα μου.

Παρθενόπη Μπουζούρη

Υπάρχει κάποιος ρόλος απωθημένο, που θα θέλατε πολύ να κάνετε;

Δεν το βλέπω έτσι. Για μένα σημασία έχει ποιοι άνθρωποι βρίσκονται και κάτω από ποια συνθήκη για να κάνουν μια δουλειά, θέατρο ή τηλεόραση ή σινεμά που αγαπώ επίσης πάρα πολύ! Οι ρόλοι, αφορμές είναι για συναντήσεις.

Διδάσκετε υποκριτική και αυτοσχεδιασμό. Τι είναι αυτό που συμβουλεύετε κυρίως τους μαθητές σας;

Η διδασκαλία για μένα είναι το πιο ιερό κομμάτι της δουλειάς μου. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι συμβουλές, τις αποφεύγω! Ούτε να μου δίνουν ούτε να δίνω! Στην διδασκαλία εργαλεία της δουλειάς μοιράζομαι με τους νέους συναδέλφους και δημιουργώ μαζί τους σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης! Θέλω να νιώθουν ασφαλείς και να «ανθίζουν». Στόχος μου είναι λοιπόν να πείθω και κυρίως να εμπνέω τους μαθητές μου που συχνά γίνονται δάσκαλοι μου με τις απορίες τους. Άλλωστε μετά με πολλούς από αυτούς συναντιέμαι στη δουλειά. Στην «Μάγισσα» σχεδόν όλοι οι νεότεροι ηθοποιοί υπήρξαν μαθητές μου .

«Backstage»

Ν.Σ. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Παρθενόπη για τον χρόνο σας γι αυτήν την συνέντευξη. Παρακολούθησα και την συνέντευξη σας στον Γρηγόρη Αρναότογλου και σας βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα ως προσωπικότητα. Μπορώ να σας χαζεύω για ώρες καθώς μιλάτε. Φαίνεται πως και μέσα από τη δουλειά σας έχετε κάνει αρκετή δουλειά και με τον εαυτό σας. Και μου αρέσει πάντα να συναντάω και να μιλάω με τέτοιους ανθρώπους. Τους βρίσκω πολύ ενδιαφέροντες.

Π.Μ. : Σε ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες ερωτήσεις. Η αλήθεια είναι πως η δουλειά μας, μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας. Και εκεί… ή θα δουλέψεις ή θα το βάλεις στα πόδια. Εγώ προτίμησα να κάνω δουλειά. Από τη φύση μου αγαπώ την υγεία (ψυχική) και το φως. Η τέχνη, μας κάνει πλούσιους γιατί μας αναγκάζει σε αυτογνωσία και ταπεινότητα. Δεν είμαστε δα και το κέντρο του κόσμου!

(Visited 182 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*