Ο Γιώργος Σουξές στο naxostimes: Από τις επισκέψεις στη Νάξο …μέχρι το ρόλο του «Παπά-Γρηγόρη» στο «Ναυάγιο»

Γιώργος Σουξές
Newsroom
04/04/2024 21:59
 
 
 

 

Για τις επισκέψεις του στη Νάξο, την εμπειρία του στη σειρά «Ναυάγιο», τη σχέση του με τη θρησκεία, καθώς και σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα αναφέρεται σε συνέντευξή του στο naxostimes.gr και το Νίκο Σκορδιαλό ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Σουξές. Μας λέει τι τον εντυπωσίασε στο νησί της Νάξου, τις προκλήσεις του ρόλου του «παπά-Γρηγόρη» στο «Ναυάγιο» και τη συνεργασία του με τη συνάδελφό του Γιώτα Φέστα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, αναφέρεται επίσης στις αναμνήσεις του από προηγούμενες δουλειές του μεταξύ των οποίων και οι «Άγριες Μέλισσες», τον τρόπο που περνά τον ελεύθερο του χρόνο, καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια στο θέατρο.

Γιώργος Σουξές

Όπως μας έχετε πει σε προηγούμενη συνέντευξη έχετε επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν την Νάξο συνδυάζοντας και διακοπές και δουλειά. Τι είναι αυτό που σας είχε εντυπωσιάσει και έχετε κρατήσει από τις επισκέψεις σας στο νησί μας;

Αυτό που μου αρέσει στην Νάξο είναι οι εναλλαγές των τοπίων, οι όμορφες παραλίες, η ασφάλεια που νοιώθεις παντού όπου και αν πας, είτε μέρα είτε νύχτα, η φιλοξενία των κατοίκων, τα ωραία φαγητά τους, τα χαμόγελα τους, τα γλέντια σε πολλές ωραίες περιοχές…αυτά έχουν μείνει στο μυαλό μου!

Γιώργος Σουξές

Φέτος σας «απολαμβάνουμε» στο «ΝΑΥΑΓΙΟ», μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές της χρονιάς. Πώς σας έγινε η πρόταση για τον ρόλο του «παπά-Γρηγόρη» και τι ήταν αυτό που σας έκανε τελικά να πείτε το «ναι»;

Όταν μου έκαναν την πρόταση για το «ΝΑΥΑΓΙΟ» , διάβασα κάποια σενάρια, με εντυπωσίασε αρκετά η ιστορία και ένοιωσα τιμή με την πρόταση από τον σκηνοθέτη, τον οποίο δεν είχαμε δουλέψει μαζί ξανά. Θεώρησα πρόκληση τον ρόλο μου, ο οποίος ήταν δύσκολος, και φυσικά ένας ακόμα λόγος που είπα το «ναι» ήταν η ανάγκη για δουλειά.

Η δική σας σχέση με την θρησκεία ποια είναι;

«Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων»

Γιώργος Σουξές

Πώς είναι η συνεργασία σας με την αγαπημένη σε όλους Γιώτα Φέστα που υποδύεται την παπαδιά στην σειρά;

Η συνεργασία μου με την κυρία Φέστα είναι εξαιρετική! Η κυρία Φέστα είναι μια ταλαντούχα συνάδελφος με πολύ χιούμορ και υπομονή και πέρα από τις σκηνές που έχουμε όταν…κλαίμε, πριν και μετά το γύρισμα γελάμε πολύ! Περνάμε πάρα πολύ ωραία!

Υπήρξε κάποια σκηνή στα γυρίσματα που σας δυσκόλεψε αρκετά;

Όλες οι σκηνές τις οποίες ο παπάς, ο ήρωας, απευθύνεται στον Θεό είναι πάρα πολύ δύσκολες! Πραγματικά πολύ δύσκολες, γιατί αυτό που με προβληματίζει κάθε φορά είναι αν θα καταφέρω να μεταφέρω στον τηλεθεατή μέσα από το γυαλί της τηλεόρασης, την πίστη που έχει αυτός ο ήρωας, ο οποίος πιστεύει πάρα πολύ και ειλικρινά! Είναι δύσκολο και πρόκληση μεγάλη!

Οι θαυμαστές της σειράς που σας συναντούν στον δρόμο τι σας λένε για τον «παπά-Γρηγόρη»;

Στον δρόμο, μου λένε «ευλόγησον πάτερ», «την ευχή σας πάτερ», (χαχαχα), και κάποιοι άλλοι μου λένε πως είναι ο καλύτερος ρόλος που έχουν δει από εμένα. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για εμένα! Αγαπώ όλους τους ρόλους μου και προσπαθώ σε όλους να κάμω το καλύτερο-δυνατό!

Γιώργος Σουξές

Ένα μικρό σπόιλερ για το τι μας περιμένει στην συνέχεια της σειράς; Πότε θα αποκαλυφτεί η πραγματική ταυτότητα του «Αντώνη» και ποια θα είναι η τύχη του «Πετρή»;

Όσον αφορά την πορεία του γιου μας, του Πετρή, δεν μπορώ να σας δώσω κάποια απάντηση διότι δυστυχώς δεν έχουμε πάρει τα σενάρια ακόμα που να λένε τι ακριβώς θα συμβεί με αυτόν τον ήρωα.

Γιώργος Σουξές

Από τις δουλειές σας στην τηλεόραση υπάρχει κάποια που σας έχει μείνει αξέχαστη είτε σαν αποτέλεσμα είτε από θέμα συνεργασίας με τους συναδέλφους σας είτε από τον χαρακτήρα που υποδυθήκατε;

Φυσικά για εμένα και για τους υπόλοιπους συναδέλφους, με τους οποίους και το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές, οι «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» θα είναι για πάντα στην καρδιά μας και στην ψυχή μας! Είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί από πλευρά συνεργασίας, αποτελέσματος αλλά και της αποδοχής που είχε από τον κόσμο!

Έχει υπάρξει στο παρελθόν κάποια άσχημη συνεργασία σας; Ποιες ήταν οι αντιδράσεις σας μέσα σε αυτήν;

Ναι, υπήρξαν συνεργασίες οι οποίες δεν ήταν καλές! Αυτό που φρόντισα ήταν να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα, να πληρωθώ, και φυσικά να μην ξανά δουλέψω μαζί τους.

Γιώργος Σουξές

Πώς σας αρέσει να περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο διαβάζω, ακούω αστυνομικές ιστορίες στο YouTube της Άγκαθα Κρίστι, βλέπω ταινίες, πηγαίνω στην θάλασσα, σκέφτομαι… άλλες φορές καθαρίζω το σπίτι μου αλλά και κάποιες φορές απλά… τεμπελιάζω! Χαχαχαχα! Όλα χρειάζονται!

Θεατρικά σας συναντάμε κάπου αυτήν την περίοδο;

Από τις 5 Απριλίου μέχρι λίγο πριν από το Πάσχα ,θα βρίσκομαι πάλι στο θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ» με τον Γρηγόρη Βαλτινό, στο έργο «ΝΤΑ». Είναι έργο το οποίο παίζουμε από πέρυσι. Ανεβήκαμε Θεσσαλονίκη και πήγε εξαιρετικά, όλες οι παραστάσεις ήταν sold out! Αυτές τις τελευταίες παραστάσεις που θα κάνουμε, θα ήταν ευχής έργον όσοι μπορούν να το δουν, διότι πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που μιλάει για τις σχέσεις γονέων με παιδιά, είτε υπήρξαμε εμείς απλώς παιδιά των γονιών μας είτε έχουμε γίνει και εμείς πλέον γονείς.

Θα επισκεφτείτε φέτος τη Νάξο;

Θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω στην Νάξο! Δυστυχώς λόγω των προγραμμάτων που έχω μαθαίνω τις διακοπές μου τελευταία στιγμή και τελευταία στιγμή ξέρετε ότι τα πάντα,εισιτήρια, ενοικιάσεις ξενοδοχείων, δωματίων… είναι πανάκριβα και τότε δυσκολεύομαι κάπως γιατί,εντάξει, ηθοποιός είμαι και είναι δύσκολη η ζωή έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και πρέπει με κάποιο τρόπο να προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία. Θα ήθελα όμως πάρα πολύ να έρθω! Οπότε… αν κάποιος από τους αναγνώστες σας μπορεί να μου κάνει κάποια πολύ καλή προσφορά έτσι ώστε όταν έρθω να με βολέψει στις ημέρες των διακοπών μου, ας μου στείλει ένα email στο georgesouxes@yahoo.com. Χαχαχαχαχα!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.608 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*