Ο πολυτάλαντος Βαγγέλης Δουκουτσέλης …ή αλλιώς «Τζικακόλιας» στο naxostimes.gr

Newsroom
30/11/2020 02:53
 
 
 

 

Νέος και πολυτάλαντος ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης «συστήνεται» στο naxostimes.gr και το Νίκο Σκορδιαλό και μιλάει για τη δουλειά του, το Χάρη Ρώμα, την καραντίνα, το «Καφέ της Χαράς» και τον Όθωνα Τζικακόλια αλλά και τις εντυπώσεις του από τη Νάξο που την έχει επισκεφτεί δύο φορές «θεατρικά».

Ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης ασχολείται με το θέατρο, την τηλεόραση, τη συγγραφή θεατρικών έργων αλλά και τη μουσική! Έχει εμφανιστεί στο πλάι του Χάρη Ρώμα σε πολλές παραστάσεις και τώρα τον απολαμβάνουμε στο «Καφέ της Χαράς» στο ρόλο του ευγενικού και καλοσυνάτου, Όθωνα Τζικακόλια.

Έχεις επισκεφτεί τη Νάξο; Αν ναι ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το νησί;

Β.Δ. Στην Νάξο έχω έρθει δύο φορές και τις δύο με παράσταση. Η πρώτη φορά ήταν χειμώνας του 2015 με τον «Μαγικό Κόσμο του Σκρουτζ» και τη δεύτερη καλοκαίρι του 2018 με τον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες» και τα δύο αυτά έργα σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα. Έτσι δεν είχα πολύ χρόνο να απολαύσω τις ομορφιές του νησιού. Πρόλαβα όμως να γευτώ το πολύ καλό φαγητό με ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα ιταλικό εστιατόριο που θυμάμαι η ιδιοκτήτρια ήταν Ιταλικής καταγωγής.

Νέος και πολυτάλαντος! Παίζεις, γράφεις, μεταφράζεις…. Πώς τα καταφέρνεις όλα μαζί;

Β.Δ. Όταν αγαπάς κάτι πάντα βρίσκεις χρόνο.

Τι σου αρέσει περισσότερο;

Β.Δ. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, πραγματικά. Όλα τα αγαπώ το ίδιο γι’ αυτό και απολαμβάνω την ενασχόληση και με την συγγραφή και με την μετάφραση και με την στιχουργική σε συνδυασμό με την υποκριτική.

Με το Χάρη Ρώμα συνεργάζεστε εδώ και πολλά χρόνια. Πώς γνωριστήκατε και ποιος ήταν ο ρόλος που έπαιξε στην καριέρα σου;

Β.Δ. Ο Χάρης Ρώμας ήταν καθηγητής στη δραματική σχολή που σπούδαζα, στο «Θεμέλιο». Στο γ’ έτος παρουσιάζαμε με τους συμφοιτητές μου στο θεατράκι της σχολής τα Σαββατοκύριακα μία κωμωδία που είχα γράψει, το «Μερικοί τον προτιμούν νεκρό». Και ο Χάρης Ρώμας μας τίμησε ένα βράδυ με την παρουσία του. Έπειτα έγινε και δικός μου καθηγητής και στην συνέχεια με επέλεξε να παίξω στην παράσταση που έγραψε και σκηνοθέτησε στο θέατρο Ρεξ, τον «Αυτοκράτορα της Σοκολάτας». Αυτή ήταν η αρχή για μια σειρά εξαιρετικών συνεργασιών που με βοήθησαν να σταθώ σε αυτό τον χώρο και να προικιστώ με όλο και περισσότερα εφόδια. Δοκιμάστηκα σε διαφορετικά είδη. Γνώρισα τον συγγραφέα και ηθοποιό Χάρη Ρώμα και είδα πως εξελίσσεται κάθε φορά με μια καινούργια δουλειά του.

Αν και πέρασαν πολλά χρόνια από τον πρώτο κύκλο του «Καφέ της Χαράς» η επιτυχία συνεχίζεται… Πώς νιώθεις που κι εσύ είσαι μέρος αυτής;

Β.Δ. Χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετέχω σε μία θρυλική σειρά που μάλιστα ήμουν και φαν της. Δεν την έχανα ούτε στις επαναλήψεις. Οι σεναριογράφοι, Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά, είναι αστείρευτοι και πραγματικά θαυμάζω το γεγονός ότι μετά από τόσα επεισόδια και τόσες άλλες τηλεοπτικές σειρές εξακολουθούν και βρίσκουν ενδιαφέρουσες ιστορίες και απίστευτες κωμικοτραγικές καταστάσεις για τους κατοίκους του Κολοκοτρωνιτσίου.

Μίλησε μας για τον Όθωνα Τζικακόλια…

Β.Δ. Ο Όθων Τζικακόλιας είναι ένα πλάσμα σπάνιο που στην αρχή με εξέπληξε. Θα έλεγε κανείς, ότι τόση καλοσύνη κρύβει από πίσω της κάτι ύποπτο. Έχουμε συνηθίσει στους ψεύτικους και διπρόσωπους ανθρώπους, στους συμφεροντολόγους και στα «φίδια» που αν πετύχουμε έναν «Τζικακόλια» στο δρόμο μας μπαίνουμε αμέσως σε υποψίες. Τον θαυμάζω τον Όθωνα και για την ευγενική του φυσιογνωμία αλλά κυρίως γιατί αγαπάει να μαθαίνει. Παρακολουθεί όλων των ειδών τα σεμινάρια και δεν κρατάει τη γνώση για τον εαυτό του αλλά την μοιράζει απλόχερα και στους άλλους.

Πώς είναι στα γυρίσματα του «Καφέ της Χαράς»; Πέφτει αρκετό γέλιο να φανταστώ…

Β.Δ. Επικρατεί ένα άψογο κλίμα και όλοι οι συντελεστές πασχίζουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι τυχερός που παίζω με μια πλειάδα ταλαντούχων εξαιρετικών ηθοποιών που με κάνουν κι εμένα να θέλω να είμαι εξίσου καλός. Γέλια υπάρχουν άφθονα και χρόνος για selfies αλλά όταν είναι να σοβαρευτούμε, σοβαρευόμαστε.

Δώσε μας ένα μικρό spoiler από το «Καφέ της Χαράς»…

Β.Δ. Χμ… κάποιος θα θυμώσει μαζί μου… και κάποιος θα με συμπαθήσει…

Οι ρόλοι που παίζεις κατά καιρούς, επηρεάζουν το χαρακτήρα σου ή τη ζωή σου;

Β.Δ. Καθόλου. Τους ρόλους τους «δουλεύω» στο σπίτι μου αλλά πάντα τους «αφήνω» στο χώρο εργασίας. Νομίζω συμβαίνει το ανάποδο: εγώ επηρεάζω τον χαρακτήρα των ρόλων.

Μίλησε μας για την πορεία σου ως ηθοποιός.

Β.Δ. Ξεκίνησα να παίζω όταν ακόμα ήμουν στο γ’ έτος της σχολής. Παίζαμε με τους συμφοιτητές μου το δικό μου έργο τα Σαββατοκύριακα και τα Δευτερότριτα στο Cabaret Voltaire στο Μεταξουργείο στο έργο της καθηγήτριάς μου Μαίης Σεβαστοπούλου «Η επιστροφή της μαντάμ Ανιές». Αυτή ήταν και η πρώτη μου επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο. Ακολούθησαν μια σειρά από συμμετοχές σε παιδικά έργα, σε έργα ενηλίκων, σε έργα του Χάρη Ρώμα, έργα που έγραψα εγώ, bar theater, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, παραστάσεις στο εξωτερικό (Αυστραλία, Γερμανία, Ρουμανία), αρκετό θέατρο και μερικές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Δέκα χρόνια γεμάτα. Ελπίζω να γεμίσω και τα υπόλοιπα.

Έχεις παίξει και σε αρκετές παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Πώς είναι όταν το κοινό σου είναι μικρά παιδιά;

Β.Δ. Tα παιδιά, λένε, ότι είναι το πιο δύσκολο κοινό. Και ισχύει. Αν δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν θα βαρεθούν και θα είναι ανήσυχα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω παίξει σε παιδικές παραστάσεις. Θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί πως απολάμβανα να πηγαίνω στο θέατρο και έχω στη μνήμη μου ακόμα την εικόνα από μια παράσταση του «Πινόκιο» στο θέατρο Αχίλλειον στο Βόλο. Κάποτε… Χαίρομαι πραγματικά γιατί κάποια από τα παιδιά που βλέπουν την παράσταση στην οποία παίζω μπορεί να επηρεαστούν και να θέλουν να γίνουν και οι ίδιοι ηθοποιοί. Είναι υπέροχο να είσαι εσύ αυτός που τους ανάβει τη σπίθα.

Τι προτιμάς, θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφο…

Β.Δ. Δεν ξεχωρίζω κανένα από τα τρία. Τα αγαπώ γιατί είναι η δουλειά μου. Το καθένα διαφορετικό.

Κωμωδία ή δράμα;

Β.Δ. Δδδδδ…..Κωμωδία. Γιατί είναι ωραίο να κάνεις τον κόσμο να γελάει.

Εκτός από το «Καφέ» φέτος σε συναντάμε και σε κάποιο θέατρο; Τι άλλο κάνεις επαγγελματικά αυτό τον καιρό;

Β.Δ. Δυστυχώς λόγω της καραντίνας διακόπηκαν οι παραστάσεις του έργου «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» των Τσιφόρου- Βασιλειάδη σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα στο θέατρο Αλάμπρα. Ελπίζουμε, όμως, να επιστρέψουμε γρήγορα και να χαρεί ο κόσμος, που δεν πρόλαβε να μας δει, αυτήν την εξαίσια δουλειά. Τα γυρίσματα του «Καφέ της Χαράς» συνεχίζονται κανονικά.

Β.Δ. Πώς περνάς αυτές τις μέρες καραντίνας;

Διαβάζω πολύ. Βλέπω ταινίες και σειρές, Γράφω στίχους, Μεταφράζω έναν καινούριο μονόλογο της ρουμάνας συγγραφέως Μιχαέλα Μικαήλωβ. Και μία ώρα την ημέρα ποδηλατώ.

Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με το Χάρη Ρώμα και τη Σοφία Μουτίδου σχετικά με τη συμμετοχή της στο «Καφέ της Χαράς» Τελικά, ποιος είναι ο λόγος που δεν συμμετείχε η κ. Μουτίδου στη σειρά;

Β.Δ. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουνε οι ίδιοι και η παραγωγή. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω και ούτε με αφορά.

(Visited 1.449 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*