Ο «αστυνόμος Μπρίλης» από το «Καφέ της Χαράς» στο naxostimes.gr: «Πότε θα αγκαλιαζόμαστε χωρίς ενοχές;»

Newsroom
17/12/2020 19:17
 
 
 

 

Από το Ηράκλειο στην Αθήνα κι από την σκηνή του θεάτρου στα γυρίσματα του «Καφέ της Χαράς». Ο λόγος για τον Αντώνη Καλομοιράκη, τον οποίο απολαμβάνουμε ως «Αστυνόμο Μπρίλη» στη δημοφιλή σειρά «Το καφέ της Χαράς» του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά.

Σήμερα θα τον απολαύσουμε και στη συνέντευξη που έδωσε στο naxostimes.gr και το Νίκο Σκορδιαλό!

Αν και ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική τα τελευταία τέσσερα χρόνια, «μετρά» ήδη μερικές πολύ αξιόλογες συνεργασίες στον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου, αλλά και της μουσικής! Μία από αυτές είναι και η συνεργασία με τον Χάρη Ρώμα, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους που έχει γνωρίσει.

Ρομαντικός και ευαίσθητος, ο Αντώνης Καλομοιράκης αγαπά τις αγκαλιές, έχει ενεργή παρουσία στα social media, τρομάζει με την έλλειψη προοπτικής, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένος να καταπολεμήσει την «μαυρίλα» του lockdown με χιούμορ και αισιοδοξία.

Naxostimes: Έχεις επισκεφτεί ποτέ το νησί μας; Αν ναι, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

Δυστυχώς δεν είχα ακόμα τη χαρά να επισκεφτώ τη Νάξο. Είναι ένα ταξίδι που σίγουρα θέλω να κάνω στο μέλλον. Παρότι κάνω συχνά ταξίδια, δεν έχω ταξιδέψει σε πολλά από τα νησιά μας.

Naxostimes: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την υποκριτική;

Από πολύ μικρός ξεκίνησα ερασιτεχνικά να παρακολουθώ θεατρικά εργαστήρια, να συμμετέχω σε παραστάσεις κ.λπ. Επαγγελματικά στο χώρο τώρα πάω για τον τέταρτο χρόνο.

Naxostimes: Η συμμετοχή σου στο «καφέ της Χαράς» πώς προέκυψε;

Με τον Χάρη Ρώμα δουλεύαμε μαζί και στο θέατρο. Με είχε επιλέξει, έπειτα από ακρόαση, για το ρόλο του πραγματικού βαφτιστικού στον «Βαφτιστικό της Κυρίας» που παίξαμε στην Αθηναΐδα για δύο χρόνια. Ήταν τότε που μόλις είχε ξεκινήσει με την Άννα Χατζησοφιά να γράφουν τα επεισόδια, οπότε ένα βράδυ στο καμαρίνι λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση μου το ανακοίνωσε! Η χαρά μου δεν περιγραφόταν, χοροπήδαγα! Το «Καφέ της Χαράς» ήταν μια από τις αγαπημένες μου σειρές όταν ήμουν μικρός. Το έβλεπα με μεγάλη χαρά και στις επαναλήψεις. Γι’ αυτό και η συγκίνηση ήταν έντονη, όταν μου το ανακοίνωσε.

Naxostimes: Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Χάρη Ρώμα; Πώς είναι σαν άνθρωπος;

Ο Χάρης Ρώμας είναι από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Είναι έξυπνος, έχει πολύ χιούμορ και είναι ευαίσθητος στην αδυναμία του άλλου. Μόλις αντιληφθεί ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια, κινεί γη και ουρανό για να τον βοηθήσει. Και δεν το κάνει απλά για να το κάνει. Είναι μια βαθιά ανάγκη μέσα του, που τον κινεί να βοηθάει τους ανθρώπους.

Naxostimes: Θέατρο ή τηλεόραση;

Και τα δύο εξίσου. Η σύγκριση είναι άστοχη. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετες διαδικασίες.

Naxostimes: Δράμα ή κωμωδία;

Ρόλους! Ή μάλλον δράματα, που έχουν χιούμορ και κωμωδίες με ευαισθησίες.

Naxostimes: Πριν το lockdown ήσουν σε κάποια παράσταση;

Ήμουν στο θέατρο Αλάμπρα με τον Χάρη Ρώμα στην παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός». Παίξαμε δύο εβδομάδες και σταματήσαμε. Ευελπιστούμε σύντομα να μπορέσουμε να παίξουμε την παραστασούλα μας πάλι. Όταν τελειώσει δηλαδή όλη αυτή η περιπέτεια με τον κορωνοϊό. Είναι τόσο ωραία και φρέσκια παράσταση. Ο κόσμος που πρόλαβε να έρθει, έφευγε ενθουσιασμένος!

Naxostimes: Στο θέατρο πριν το lockdown είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό! Ο κόσμος ερχόταν ή φοβόταν και έμενε πίσω;

Οι μεγάλες κρίσεις φέρνουν φόβο. Κι ο φόβος πανικό. Έτσι συμβαίνει και τώρα. Δεν είναι εύκολη η προσομοίωση της κανονικότητας, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Η επιτρεπόμενη προσέλευση του κόσμου ήταν έτσι κι αλλιώς περιορισμένη στο 30%. Υπήρξαν κάποιοι που ήρθαν και υπήρξαν και άλλοι, ακόμα και φίλοι, γνωστοί, συγγενείς κλπ, που είπαν: «φοβόμαστε, θα έρθουμε αργότερα».
Τονίζω ότι η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης ήταν απολύτως ασφαλής, όμως η γενικότερη αίσθηση ήταν αυτή της κινούμενης άμμου. Όσο κι αν προσπαθείς να πείσεις τον άλλο ότι το έδαφος που πατάει είναι στέρεο, όταν βλέπει γύρω του τα πάντα να βουλιάζουν, δυσπιστεί. Εμείς θα επιστρέψουμε με το καλό μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες με τη σημαία και τα κεφάλια μας ψηλά!

Naxostimes: Πώς βίωσες την πρώτη καραντίνα;

Δύσκολα. Άκουγα που όλοι έβρισκαν τον εαυτό τους και έκαναν δημιουργικά πράγματα και κόντευα να σαλτάρω γιατί εγώ δεν την πάλευα. Παρότι είμαι σπιτόγατος, η αίσθηση του περιορισμού με έκανε να θέλω να βγαίνω έξω συνέχεια. Έβλεπα τα μαγαζιά κλειστά, τους δρόμους άδειους, τις παρέες να τα λένε με βιντεοκλήσεις για να τα πουν, και τρόμαζα. Μετά κατάλαβα ότι αν δεν προσαρμοστώ γρήγορα σε αυτήν την πραγματικότητα θα κάνω μεγαλύτερο κακό στον εαυτό μου, κι έτσι προσπάθησα να το διασκεδάσω. Τώρα είμαι σε καλύτερη μοίρα. Αυτό που με μαυρίζει, όμως, που και που είναι η έλλειψη προοπτικής. Αυτό, που δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει. Αν όλο αυτό είναι μια ευθεία γραμμή… εμείς σε ποιο σημείο της γραμμής είμαστε; Στην αρχή; Στη μέση; Προς το τέλος; Πότε θα αγκαλιαζόμαστε χωρίς ενοχές;

Naxostimes: Μετά το lockdown, πέρα από τη συμμετοχή σου στο «Καφέ της Χαράς» θα σε δούμε κάπου αλλού;

Όταν με το καλό αποδεσμευτούμε από αυτήν την περιπέτεια θα συνεχίσουμε να δίνουμε παραστάσεις στο θέατρο Αλάμπρα, με τον «Κλέαρχο, τη Μαρίνα και τον κοντό». Θα είμαι επίσης στο θέατρο Γκλόρια, με την παιδική παράσταση «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» σε σκηνοθεσία της αγαπημένης μου Ρέινας Εσκενάζυ. Επίσης, πρόκειται να βγει στις αίθουσες η ταινία, που γυρίσαμε το καλοκαίρι «Καρδίτσα 4ever» σε σκηνοθεσία του Στράτου Μαρκίδη.
Μουσικά, με το σχήμα μας ετοιμαζόμαστε να γράψουμε δίσκο και να κάνουμε κάποιες live εμφανίσεις. Ανυπομονώ σαν μάτια μικρού πιτσιρικά μπροστά απ’ τα χριστουγεννιάτικα δώρα!

Naxostimes: Τηλεόραση γενικά βλέπεις; Τι σου αρέσει;

Ναι, αμέ. Βλέπω φυσικά! Σειρές κυρίως βλέπω.

Naxostimes: Ποια η γνώμη σου για τα ριάλιτι;

Προσωπικά δε μου αρέσουν, αλλά αναγνωρίζω ότι υπάρχει κάτι που αφορά τον κόσμο, εφόσον αρκετά από αυτά είναι πετυχημένα σε επίπεδα θεαματικότητας. Εμένα πάντως δε μου αρέσει να κάθομαι στον καναπέ και να βλέπω μαλλιοτραβήγματα. Και δεν το λέω ούτε ως και καλά ηθικά ανώτερος, ούτε κομπλεξικά. Απλά δε θεωρώ ότι με κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Naxostimes: Ποια η σχέση σου με τα social media;

Μου αρέσουν. Έχω facebook, Instagram και viber. Μου αρέσει η αμεσότητά τους, η γρηγοράδα τους στην επικοινωνία. Μου αρέσει το χιούμορ τους, όταν δε γίνεται κανιβαλιστικό. Και γενικά παλεύω να τα χρησιμοποιώ με μέτρο, αν και μερικές φορές το παρακάνω και σπαταλάω περισσότερο χρόνο απ’ όσο πρέπει.

Naxostimes: Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με τη συμμετοχή της Σοφίας Μουτίδου στο «καφέ της Χαράς»! Τελικά ποιος είναι ο λόγος που δε θα συμμετέχει στη σειρά;

Αυτά είναι θέματα που δεν αφορούν εμένα, ούτε και είμαι αρμόδιος να τα απαντήσω. Νομίζω έχουν απαντήσει και ο Χάρης Ρώμας και η Σοφία Μουτίδου. Δεν έχει νόημα να απαντήσω εγώ.

Naxostimes: Σαν ηθοποιός έμεινες ποτέ άνεργος και έτσι αναγκάστηκες να κάνεις κάποια άλλη δουλειά;

Μέχρι στιγμής είμαι ευγνώμων που μπορώ να βιοπορίζομαι από αυτή τη δουλειά. Κάποια στιγμή παράλληλα με το θέατρο είχα πιάσει και δουλειά σαν πωλητής, αλλά μετά ήρθε άλλη μια δουλειά στο θέατρο και πάνω στο δεύτερο μήνα τις άφησα τις πωλήσεις. Άσε που ήμουν και πολύ κακός σαν πωλητής. Γενικά δεν κάνω καθόλου καλά κάτι που δε μ’ ευχαριστεί.

Naxostimes: Πήρες εύκολα την απόφαση να αφήσεις την οικογένειά σου και τους φίλους σου στην Κρήτη και να πας στην Αθήνα να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Δεν ήταν εύκολο, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα. Εδώ συμβαίνουν όλα. Δεν είναι εύκολο να βιοπορίζεσαι απ’ την τέχνη σε άλλο μέρος της Ελλάδας. Μεταξύ μας και στην Αθήνα δεν είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

Naxostimes: Τι μουσική ακούς;

Πολύ χονδρικά ροκ. Το λέω σαν ετικέτα το «ροκ», γενικευμένα. Έχω μουσικά κολλήματα και ταυτόχρονα είμαι ανοιχτός στο να ακούσω πολλά διαφορετικά είδη. Ακούω ό,τι με συγκινεί, ό,τι με κινητοποιεί, ό,τι με κάνει να ερωτεύομαι και ό,τι συνεισφέρει στο να διατηρώ το ρομαντισμό και τις ευαισθησίες μου καθαρές σε μια εποχή που δεν είναι καθόλου must.

(Visited 707 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*