Ο αγαπημένος «παπά-Γρηγόρης» από τις «Άγριες Μέλισσες» στο naxostimes: Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεό

Newsroom
10/01/2021 12:33
 
 
 

 

Που οφείλεται η μεγάλη επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες»; Πώς επηρέασε η πανδημία και το lockdown τον κλάδο των ηθοποιών; Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα απαντά στο naxostimes.gr και στο Νίκο Σκορδιαλό, ο αγαπημένος ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης …ή αλλιώς «παπά-Γρηγόρης» όπως τον γνωρίζουμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Ο Κωστής Σαββιδάκης μας «συστήνεται» και μιλάει για τα επαγγελματικά του σχέδια, την καραντίνα, και για τη συμμετοχή του στη σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Έχετε επισκεφτεί ποτέ την Νάξο;

Δυστυχώς, δεν έτυχε έως τώρα να βρεθώ στο νησί σας. Και, αν κι έχω ακούσει τα καλύτερα από φίλους που έρχονται συχνά, εγώ δεν έχω καταφέρει ακόμη να επισκεφτώ την Νάξο. Ελπίζω σύντομα να δω τις ομορφιές τις, και τους φιλόξενους Ναξιώτες από κοντά.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»;

Είχα στείλει το βιογραφικό μου στην Μιράντα Ρωσταντή, που έχει αναλάβει το casting, και με ειδοποίησε να περάσω να με δουν… Μετά από 4 δοκιμαστικά που έκανα (όπως, άλλωστε, κι οι περισσότεροι συνάδελφοι), αποφάσισαν να μου εμπιστευτούν τον ρόλο του παπα- Γρηγόρη.

Πού θεωρείτε ότι κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας της σειράς;

Καταρχάς στο σενάριο! Στους σεναριογράφους, δηλαδή, που κρατούν τα ηνία της ιστορίας, στην Μελίνα Τσαμπάνη και στον Πέτρο Καλκόβαλη, οι οποίοι, μαζί φυσικά και με την συγγραφική τους ομάδα (την Βάσια Καρυτινού και τον Θωμά Τσαμπάνη), μας ταξιδεύουν σε αυτήν την ιστορία με μαγικό τρόπο. Στη συνέχεια… στη ματιά τής casting director Μιράντας Ρωσταντή, αλλά και στη σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου, που μαζί με τον Σπύρο Μιχαλόπουλο και τον Σταμάτη Πατρώνη, μας πάνε σε άλλες εποχές με κινηματογραφικό τρόπο. Και, βεβαίως, στους ηθοποιούς, που κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε συνεπής σε αυτό το όμορφο ταξίδι.
Σε αυτήν την επιτυχία συμβάλλουν, φυσικά, και οι δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορέσουμε εμείς να μπαίνουμε στα σπίτια σας καθημερινά, και τους ευχαριστούμε γι αυτό, γιατί χωρίς αυτούς, εμείς δεν θα υπήρχαμε.
Και τέλος, η επιτυχία οφείλεται, κατά την γνώμη μου, και στο ίδιο το κανάλι, στον ΑΝΤ1, αλλά και στον παραγωγό της σειράς στον κ. Γ. Καραγιάννη, που παρ’ όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες και τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, εκείνοι τόλμησαν να ρισκάρουν και να πουν «ναι» σε αυτήν την ακριβή παραγωγή – και, ευτυχώς, βγήκαν νικητές! Απέδειξαν με την απόφαση τους, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλοί σεναριογράφοι, πολύ καλοί σκηνοθέτες, πολύ καλοί ηθοποιοί, και γενικά στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης υπάρχουν ικανότατοι επαγγελματίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, σε αυτόν τον τομέα, από τους αντίστοιχους επαγγελματίες μιας άλλης ξένης χώρας. Με αυτή τους δε την κίνηση, άνοιξαν ξανά τον δρόμο της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση.

Στη σειρά σάς γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο του παπά! Η δική σας σχέση με τη θρησκεία ποια είναι;

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν! Όπως έχω πει και άλλοτε, ο νονός μου ήταν παπάς! Κι εγώ ήμουν παπαδάκι, για αρκετά χρόνια στην ενορία μας. Οπότε, θα έλεγα ότι η σχέση μου με την θρησκεία είναι… πολύ καλή.

Πώς βιώσατε την πρώτη καραντίνα;

Κλεισμένος στο σπίτι, όπως όλοι μας, κάνοντας υπομονή και… πράγματα που δεν είχαμε τον χρόνο να τα κάνουμε όσο ήμασταν στις δουλειές μας.

Το τωρινό lockdown;

Τώρα, στον δεύτερο εγκλεισμό, εμείς οι ηθοποιοί του σήριαλ έχουμε ευτυχώς ειδική άδεια κι έτσι μπορούμε και δουλεύουμε. Οπότε, συνεχίζουμε κανονικά τα γυρίσματα – τηρώντας, όμως, πολύ αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας, και… εννοείται, κάνοντας τεστ κάθε εβδομάδα! Συνεχίζουμε, λοιπόν, κάτω από πολύ δύσκολες βεβαίως συνθήκες, αλλά τουλάχιστον εμείς βγαίνουμε και λίγο από το σπίτι… για να πάμε στα γυρίσματα. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το κακό να τελειώσει σύντομα, κι έτσι να μπορέσουμε όλοι οι άνθρωποι να ανταμώσουμε ξανά, και κάπως να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Τηλεόραση γενικά βλέπετε ; Τι σας αρέσει;

Όχι, δεν βλέπω τηλεόραση – έχω χρόνια να δω. Προτιμώ τον κινηματογράφο. Το μόνο που βλέπω τελευταία είναι η «Άγριες Μέλισσες», κι αυτό όχι μόνο γιατί συμμετέχω, αλλά γιατί θεωρώ κι εγώ ως τηλεθεατής, ότι είναι όντως μια πολύ αξιόλογη δουλειά.

Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με τα ριάλιτι;

Προσωπικώς… δεν μου αρέσουν. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα παρακολουθούν, αλλά δεν κρίνω κιόλας αυτούς που τα βλέπουν… Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαθέτει και να προβάλλει τον εαυτό του, όπου και όπως μπορεί…

Ο κορωνοϊός πόσο επηρέασε τη δουλειά σας; Τα θέατρα είχαν κόσμο; Συμμετείχατε σε κάποια παράσταση πριν κλείσουν τα θέατρα;

Δυστυχώς, ο ιός έχει επηρεάσει τα πάντα, κι όχι μόνο την δική μας δουλειά – τα πάντα! Θεωρώ, όμως, ότι τα θέατρα έχουν χτυπηθεί πολύ, πάρα πολύ, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο, κι έχουν χτυπηθεί άδικα! Δεν μπορεί π.χ. ένα αεροπλάνο να πετάει με 100% πληρότητα, να είναι δηλαδή όλες οι θέσεις γεμάτες, και να σου ανακοινώνουν από τα μικρόφωνα να κρατάς ενάμιση μέτρο απόσταση από τον διπλανό σου – μα, δουλευόμαστε; Και ενώ τα αεροπλάνα, λοιπόν, πετούν κανονικά, και η κυβέρνηση ανακοινώνει μάλιστα και κρατική οικονομική στήριξη σε γνωστή αεροπορική εταιρεία, την ίδια στιγμή τα θέατρα με 40% πληρότητα… τα κλείνουν! Ε, μας κοροϊδεύουν, δεν εξηγείται αλλιώς… Χιλιάδες άνθρωποι της τέχνης περιμένουν, εδώ και μήνες, να πάρουν αυτό το 800αρι – πολλοί δεν θα το πάρουν μάλιστα και ποτέ, δυστυχώς! Κάτι δεν είναι στην θέση του, λοιπόν, κάποιος… σαν να μας κάνει πλάκα…

Τι μουσική ακούτε ;

Ακούω τα πάντα… Εξαρτάται, όμως, από την ώρα, τον τόπο, την παρέα και από την διάθεση.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Περιμένουμε με αγωνία να ανοίξουν οι μεγάλες αίθουσες των κινηματογράφων, και να βγουν τρεις ταινίες στις οποίες συμπρωταγωνιστώ. Η μια είναι η «ΕΞΟΡΙΑ» του Βασίλη Μαζωμένου, που έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της σε φεστιβάλ του εξωτερικού, και η άλλη είναι «ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ» του Γιάννη Στραβόλαιμου, που ενώ περιμέναμε να βγει στις αίθουσες λίγο πριν από το περασμένο Πάσχα, λόγω του ιού αναμένει ακόμα… να ανοίξουν οι αίθουσες. Τώρα ταξιδεύει κι αυτή στα διεθνή φεστιβάλ. Και η τρίτη ταινία είναι η «ΤΙΣΙΣ – ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ» του Γεωργίου Ευαγγελόπουλου, που από το Δεκέμβριο του 2020 θα ταξιδεύει κι αυτή στα φεστιβάλ. Τέλος, η μικρού μήκους ταινία «ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ» του Γιώργου Λεοντακιανάκου. Αυτή έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των κριτικών και του κοινού στα ξένα φεστιβάλ που ταξιδεύει, και ενώ το ταξίδι της ακόμα συνεχίζεται… Μας έχει ήδη φέρει ως τώρα περισσότερα από 25 βραβεία!

Μια ευχή για το 2021 και δυο συμβουλές

Θα ευχόμουν να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και να προσέχουμε τους αδύναμους ανθρώπους γύρω μας, είτε είναι μικρά παιδιά, είτε ηλικιωμένοι… – ας τους δώσουμε περισσότερη σημασία, και περισσότερη αγάπη. Σίγουρα θα μας επιστραφεί πίσω και θα καταλάβουμε πόσο όμορφο είναι να μοιράζεσαι.
Και θα «συμβούλευα»… να εκτιμούμε ό,τι έχουμε και… να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή… γιατί βλέπουμε πως τίποτα, μα… τίποτα απολύτως… δεν είναι πια δεδομένο!

(Visited 812 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*