Ο Μελέτης Ηλίας …ο «γλυκός» Στέλιος από «Τα καλύτερα μας χρόνια» στο naxostimes.gr

Μελέτης Ηλίας
Newsroom
09/02/2021 00:55
 
 
 

 

Από την Α’ Δημοτικού μπερδεύουν το όνομα με το επώνυμο του. Ο Μελέτης (μικρό όνομα) Ηλίας σπούδασε λογιστικά, αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική, για την οποία αφιέρωσε πολύ χρόνο και κόπο προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που ο ίδιος είχε από τον εαυτό του.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Τα καλύτερα μας χρόνια» που προβάλλεται από την ΕΡΤ1, μετρά ήδη αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες στο θέατρο και τον κινηματογράφο (μάλιστα, έχει συνεργαστεί και με το Ναξιώτη Γιάννη Παπαδάκο), του αρέσει να βλέπει τηλεόραση (αλλά όχι reality shows, τα οποία απεχθάνεται) και τονίζει ότι ο «σκόπελος» του κορωνοϊού, μας έκανε να εκτιμήσουμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, όπως η οικογένεια και η υγεία.

Μελέτης Ηλίας

Ο αγαπημένος ηθοποιός μάς μιλάει επίσης για τη «σχέση» του με το θέατρο, τη συνεργασία του με το Γιάννη Παπαδάκο, για το «Σόι», «Τα καλύτερα μας χρόνια» και τη συνεργασία του με την Κατερίνα Παπουτσάκη…

Η συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο naxostimes.gr και το Νίκο Σκορδιαλό:

Naxostimes: Έχετε επισκεφτεί τη Νάξο; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το νησί; Τι θα σας μείνει αξέχαστο;

Μ.Η.: Έχω επισκεφτεί τη Νάξο στο παρελθόν (πριν από περίπου μια δεκαετία), όπου και παρουσιάσαμε μια παράσταση που κάναμε τότε στον Πύργο Μπαζαίου που ήταν εξαιρετικός χώρος! Γενικότερα όλο το νησί είχε μια ατμόσφαιρα που με μάγεψε!

Naxostimes: Αν κρίνει κανείς από το βιογραφικό σας, είστε λάτρης του θεάτρου… Έχετε παίξει και πρωταγωνιστήσει σε πολλές και αξιόλογες παραστάσεις. Τι είναι το θέατρο για εσάς;

Μ.Η.: Το θέατρο για μένα, όπως όλες οι μακροχρόνιες σχέσεις, έχει περάσει από διάφορες φάσεις! Στην αρχή υπήρχε ενθουσιασμός, μόλις τελείωσα τη σχολή και ξεκίνησα να δουλεύω ως ηθοποιός, μιλάμε τώρα για 20 χρόνια πίσω. Μετά πέρασε σε μια βαθιά αγάπη και ανάγκη, γιατί αυτό πια γίνεται καθημερινότητα σου, αλλά σαφώς υπήρχαν και στιγμές που δεν είχα δουλειά ή που μπορεί να μη μου άρεσε η δουλειά που έκανα! Είναι κάποια σκαμπανεβάσματα που, όπως είπα και στην αρχή, έχουν όλες οι σχέσεις!

Naxostimes: Δυστυχώς τώρα η πανδημία σας κρατάει μακριά από το σανίδι… Παίζατε σε κάποια παράσταση;

Μ.Η.: Εγώ δυστυχώς, λόγω πανδημίας, ήταν να είμαι στο «Μπαμπάδες με ρούμι» στο θέατρο ΑΛΙΚΗ των Ρέππα-Παπαθανασίου , το οποίο μάλλον τελικά θα πάει για την επόμενη σεζόν, όπως επίσης και στο «Χρονικό του Χρόνου» του Στίβεν Χόκινγκ στο Θέατρο Τέχνης, όπου είχαμε ξεκινήσει το Μάρτιο! Κάναμε 6 παραστάσεις και σταματήσαμε λόγω της πρώτης καραντίνας! Ευελπιστώ να ξεκινήσουμε ξανά, μόλις τελειώσει όλη αυτή η ιστορία!

Μελέτης Ηλίας

Naxostimes: «Το σόι σου» ήταν η σειρά που σας έκανε ευρύτερα γνωστό στο κοινό… Μια επιτυχημένη σειρά με 5 χρόνια παρουσίας στην τηλεόραση. Ποια ήταν η εμπειρία σας από αυτή;

Μ.Η.: Το «Σόι» ήταν μια ευχάριστη εμπειρία! Ήταν, ουσιαστικά, η πρώτη μου δουλειά με πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα πάει για 5 χρόνια! Μου έδωσε πάρα πολλά, γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους και ουσιαστικά «συστήθηκα» στο ευρύ κοινό μέσα από τη δουλειά μου!

Naxostimes: Υπήρξαν άνθρωποι που ήσασταν καθημερινά μαζί για όλα αυτά τα χρόνια… Κρατήσατε επαφή;

Μ.Η.: Βεβαίως! Μετά από 5 χρόνια καθημερινής επαφής με ανθρώπους δεν μπορείς να ξεκόψεις, δηλαδή κρατάμε επαφές σχεδόν με όλους, κυρίως με τη Βάσω (Λασκαράκη) που έχουμε συγγενέψει κιόλας επειδή έχει βαφτίσει το παιδί μου, αλλά και τη Μίρκα (Παπακωσταντίνου), τη Ρένια (Λουϊζίδου), τον (Αλέξανδρο) Μπουρδούμη που πάμε μαζί γήπεδο… με κάθε έναν κάτι σε συνδέει και κρατάς επαφή και νομίζω είναι και το καλό της δουλειάς αυτό!

Naxostimes: Φέτος σας συναντάμε στην ΕΡΤ1 στη σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια». Μιλήστε μας λίγο για αυτή τη νέα σειρά…

Μ.Η.: «Τα καλύτερα μας χρόνια» ενστικτωδώς νομίζω θα έχει και αυτό την ίδια τύχη που είχε το «Σόι», δηλαδή προβλέπω να κάνει μια μακροχρόνια παρουσία στα τηλεοπτικά πράγματα! Πρόκειται για μία εξαιρετικά καλή σειρά και από άποψη παραγωγής και από άποψη σεναρίου και από άποψη ηθοποιών και σκηνοθεσίας! Μιλάμε για μια οικογένεια στα τέλη της δεκαετίας του ’60, αρχές ’70, με όλα τα προβλήματα που υπήρχαν τότε!

Μελέτης Ηλίας

Naxostimes: Ο δικός σας ρόλος;

Μ.Η.: Εγώ υποδύομαι τον Στέλιο Αντωνόπουλο, έναν πατέρα εκείνης της δεκαετίας με τρία παιδιά, τα δύο μεγάλα, ο γιος μπαίνει στο Πανεπιστήμιο στη νομική, η κόρη γίνεται αεροσυνοδός! Είναι ένας βιοπαλαιστής εκείνης της εποχής, το πρωί δουλειά στο υπουργείο και το απόγευμα-βράδυ δουλειά στις οικοδομές, στα δύσκολα χρόνια της χούντας, που θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι του, που δεν θέλει να στιγματιστεί λόγω του παρελθόντος του πατέρα του! Ένας γλυκός άνθρωπος, ο οποίος θέλει να έχει το πάνω χέρι αλλά καταλαβαίνει σιγά-σιγά ότι η άνοδος των γυναικών εκείνη τη περίοδο, ακόμα και με δουλειές από το σπίτι όπως είναι η μοδιστρική που ασχολείται η σύζυγος, αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος και αρχίζουν και τα προβλήματα…!

Μελέτης Ηλίας

Naxostimes: Πώς είναι η συνεργασία σας με την Κατερίνα Παπουτσάκη;

Μ.Η.: Η συνεργασία μου με την Κατερίνα, ενώ μέχρι στιγμής δεν την ήξερα, δεν είχαμε δουλέψει μαζί, δεν την ήξερα εννοώ προσωπικά, σαν ηθοποιό σαφώς και τη γνώριζα, είναι εξαιρετική! Μια πολύ καλή ηθοποιός, πολύ καλή συνεργάτης και πολύ καλός άνθρωπος! Μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα και νομίζω αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε μια ευτυχισμένη τηλεοπτική σεζόν και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που τη γνωρίζω μέσα από αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά!

Μελέτης Ηλίας

Naxostimes: Ας πάμε και στον κινηματογράφο… Έχετε συνεργαστεί με το Ναξιώτη Γιάννη Παπαδάκο στις ταινίες «Bachelor 2» και «Bachelor 3», οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Πώς ήταν η συνεργασία σας με το Γιάννη;

Μ.Η.: Ναι, ισχύει! Ο Γιάννης Παπαδάκος, είναι ένας πάρα πολύ καλός νέος σκηνοθέτης, ακούραστος, δοτικός, γλυκός σαν άνθρωπος με φρέσκιες ιδέες! Νομίζω ότι το «Bachelor 2» και το «Bachelor 3», που ουσιαστικά συμμετείχαμε πρώτη φορά εγώ και ο Γιάννης , γιατί στο «Bachelor 1» δεν ήμασταν, τα απογείωσε με τη σκηνοθεσία του και αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα! Θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του!

Μελέτης Ηλίας

Naxostimes: Θα υπάρξει και «Bachelor 4»;

Μ.Η.: Για το «Bachelor 4» υπήρχαν κάποιες συζητήσεις προ κορωνοϊού , οι οποίες δυστυχώς πάγωσαν με όλη αυτή τη κατάσταση! Περιμένουμε και εμείς να τελειώσει αυτή η ιστορία γιατί τα σινεμά, οι κινηματογράφοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση όπως και τα θέατρα!

Naxostimes: Ποιος είναι ο ρόλος που θα θέλατε πολύ να παίξετε και με ποιον ηθοποιό θα θέλατε να συνεργαστείτε πολύ;

Μ.Η.: Νομίζω δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ρόλο ως απωθημένο, ούτε ηθοποιό! Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο στις δουλειές που συμμετέχω είναι το γενικότερο κλίμα της συνεργασίας με την ομάδα, γιατί το θέατρο και το σινεμά, είναι ομαδικές δουλειές, ομαδικά «αθλήματα» όπως λέμε και εμείς! Θεωρώ ότι αν υπάρχει ένας καλός σκηνοθέτης, ένα καλό σενάριο ή ένα καλό κείμενο και πολλοί ηθοποιοί που αγαπούν αυτό που κάνουν και δίνονται 100% σε αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε μαζί προς το καλό του αποτελέσματος, νομίζω ότι έτσι είναι ευτυχισμένος! Οπότε δεν μπορώ να πω ότι εστιάζω σε κάτι συγκεκριμένο, είτε πρόκειται για ηθοποιό που θέλω να συνεργαστώ , είτε για ρόλο που θέλω να παίξω!

Μελέτης Ηλίας

Naxostimes: Μέρες καραντίνας… Πώς τις περνάτε;

Μ.Η.: Στην καραντίνα εμείς περάσαμε σχετικά ευχάριστα γιατί επιτέλους πέρασα χρόνο στο σπίτι να δω τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου! Τώρα στην 2η καραντίνα ακόμα τα γυρίσματα συνεχίζονται, οπότε δεν συγκρίνεται με την πρώτη που είχαν σταματήσει τα πάντα! Νομίζω ότι περιμένουμε όλοι πως και πως να ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος» και να μπούμε ξανά στους ρυθμούς μας. Κερδισμένοι βέβαια από το γεγονός ότι θα έχουμε επίγνωση πόσο σημαντική είναι η υγεία μας και πόσο σημαντικά είναι κάποια πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα και τελικά καταλάβαμε ότι δεν είναι! Αυτό!

Naxostimes: Βλέπετε τηλεόραση; Τι σας αρέσει;

Μ.Η.: Τηλεόραση βλέπω! Βλέπω αρκετές σειρές στο Netflix, βλέπω και τις καινούργιες ελληνικές σειρές από θέμα καθαρά επαγγελματικού ενδιαφέροντος και βρίσκω ότι γίνονται πια πολύ ωραίες δουλειές, και αρκετές δουλειές μυθοπλασίας, καινούργια σήριαλ τα οποία, κατά τη δική μου άποψη, θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα από τα realities!

Μελέτης Ηλίας

Naxostimes: Ποια η γνώμη σας σχετικά με τα ριάλιτι;

Μ.Η.: Τα realities είναι κάτι το οποίο εμένα μου είναι τρομερά… απεχθές! Δεν τα βλέπω και δε θέλω ούτε τα παιδιά μου, ούτε κανένας στο σπίτι να τα βλέπει! Θεωρώ ότι μια σειρά, μια δουλειά μυθοπλασίας έχει πολλά περισσότερα να δώσει γιατί βασίζεται σε ένα δομημένο σενάριο, έχουν γίνει πρόβες, γυρίσματα… είναι σε εισαγωγικά ένα πιο «έντεχνο», ένα έργο τέχνης σε σχέση με τα ριάλιτι που είναι απλά ένα κοίταγμα κρυφό από την κλειδαρότρυπα που ενισχύει την αίσθηση του κουτσομπολιού που έχουμε σαν άνθρωποι!

Μελέτης ΗλίαςΜελέτης ΗλίαςΜελέτης ΗλίαςΜελέτης Ηλίας

(Visited 530 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*