Άνοδος ομάδας στη ρωσική Super League ποδοσφαίρου προκαλεί πανικό στους οπαδούς

kabarovsk 1
admin
29/05/2017 16:04
 
 
 

Στα ελληνικά γήπεδα, οι οργανωμένοι οπαδοί (κυρίων των μεγάλων) ομάδων έχουν δημιουργήσει αρκετά συνθήματα στα οποία εξυμνούν την αγάπη τους για το σύλλογο και περηφανεύονται για τα δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιόμετρα που έχουν κάνει για να παρακολουθήσουν κάποιο αγώνα του εγχώριου πρωταθλήματος.

Πόσοι όμως εξ αυτών θα ήταν διατεθειμένοι να κάνουν ανά 15 ημέρες αυτό που θα κληθούν να πράξουν την επόμενη σεζόν οι οπαδοί της SKA-Khabarovsk (ΣΚΑ Τσαμπαρόβσκ);

Την Κυριακή οι φίλοι της ομάδας πανηγύρισαν την ιστορική πρώτη άνοδο στην ρωσική Σούπερ Λίγκ, αλλά την ίδια ώρα τους έπιασε και… απελπισία.

Η SKA έχει την έδρα της στο Τσαμπαρόβσκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, η οποία απέχει 30 χιλιόμετρα από τα κινεζικά σύνορα κοντά στην Οχοτσκική θάλασσα και βρίσκεται μόλις 800 χιλιόμετρα βορειότερα από τη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό που είναι το Βλαδιβοστόκ!

Μη βιαστείτε να χαρακτηρίσετε τα 800 χιλιόμετρα ως «ταξιδάκι αναψυχής» (αν και κάπως έτσι είναι) καθώς θα πρέπει να αναφέρουμε πως η απόσταση του Τσαμπαρόβσκ από την Μόσχα (εκεί που εδρεύουν οι περισσότερες ομάδες) είναι μόλις 8.305 χιλιόμετρα τα οποία καλύπτονται σε 7.5 ώρες περίπου με το αεροπλάνο….

kabarovsk 2

Κι όσοι εκ των οπαδών της SKA φοβούνται τα αεροπλάνα δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αρκεί να έχουν καλό εργοδότη και ευέλικτο ωράριο εργασίας καθώς χρειάζονται μόνο 4.5 ημέρες για να φτάσουν στη Μόσχα οδικώς (κι άλλες τόσες για να επιστρέψουν) ή πιο ξεκούραστα μπορούν να επιλέξουν το τρένο που κάνει 5.5 ημέρες (κι άλλες τόσες πάντα για την επιστροφή). Φυσικά το ίδιο ισχύει και για όσους (τρελούς) οπαδούς των άλλων ομάδων που θα το πάρουν απόφαση να ταξιδέψουν ως το Τσαμπαρόβσκ! Εκεί όπου θα φιλοξενηθούν στο… “Λένιν Στάντιουμ” το οποίο παραπέμπει σε κάτι από την πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ακόμη πιο μακρινό είναι το ταξίδι προς την Αγία Πετρούπολη, αλλά ακόμη κι αυτό δεν συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ για ταξίδι που κάνει μια ομάδα προκειμένου να αγωνιστεί σε εγχώρια διοργάνωση.

Το συγκεκριμένο το κατέχουν ομάδες από την Νέα Καληδονία και την γαλλική Πολυνησία, οι οποίες ήταν κάποτε γαλλικές κτήσεις κι έτσι η Ομοσπονδία έχει δώσει το δικαίωμα σε συλλόγους να συμμετέχουν στο Κύπελλο Γαλλίας με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί ταξίδια που φτάνουν τα 20.000 χιλιόμετρα (με επιστροφή)….

Χαρά στο κουράγιο τους!

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*