National Geographic:Οι 10 πόλεις για το καλύτερο ξενύχτι, με μία ελληνική στη λίστα

admin
30/01/2015 17:16
 
 
 

Οσο όμορφα κι αν είναι τα αξιοθέατα μιας πόλης, ο καλύτερος τρόπος για να τη γνωρίσεις και να μάθεις για τη ζωή σε αυτή είναι μια κατάδυση στη νυχτερινή της ζωή. 

Το γνωστό περιοδικό National Geographic δημοσίευσε έναν εμπεριστατωμένο οδηγό με τις καλύτερες εμπειρίες που θα μπορούσε να αποκομίσει ένας ταξιδιώτης σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πόλεις με την καλύτερη νυχτερινή ζωή.

Οι δέκα πόλεις που επέλεξε το περιοδικό είναι αυτές που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία στη νυχτερινή ζωή. Από τα πεζοδρόμια της Ευρώπης έως τις ακτές της Λατινικής Αμερικής, αυτές ειναι οι δέκα πόλεις που σαγηνεύουν τους ταξιδιώτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

1. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Στριμωγμένη ανάμεσα στο κολέγιο του Τρίνιτι και την παλιά πόλη, η γειτονιά του Temple είναι γεμάτη από μπαρ και κλαμπ, όπου ντόπιοι και ξένοι διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Η μπίρα ρέει άφθονη και μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι στο Brazen Head, την παλαιότερη παμπ της Ιρλανδίας (ιδρύθηκε το 1198).

2. Βελιγράδι, Σερβία

Η πρωτεύουσα της Σερβίας ίσως να μην έχει τόσα οργανωμένα αξιοθέατα όσα κάποιες άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά η νυχτερινή ζωή της είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Στα ποτάμια της Λευκής Πόλης, όπως μεταφράζεται το όνομα του Βελιγραδίου, πλέουν τα Plavovi, ποταμόπλοια που έχουν μετατραπεί σε μπαρ, ενώ για όσους θέλουν να χορέψουν υπάρχουν τα κλαμπ της μεταβιομηχανικής εποχής στην περιοχή Savamala.

3. Λα Παζ, Βολιβία

Ο επισκέπτης που θα αψηφήσει το υψόμετρο και θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Βολιβίας έχει την ευχέρεια να διαλέξει ανάμεσα στις τυπικές ταβέρνες της πόλης, τα μπαρ που στεγάζονται σε νεοκλασικά στο κέντρο της πόλης και στις αναρίθμητες ντισκοτέκ που βρίσκονται στην περιοχή Malecon.

4. Σάο Πάολο, Βραζιλία

Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει η μεγαλούπολη της Βραζιλίας με τις παραδοσιακές βραζιλιάνικες ταβέρνες και με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα που έχουν μόνο μπαρ. Η γειτονιά Bohemian Vila Madalena είναι αυτή που προσελκύει τους νέους, ενώ για όσους θέλουν μια πιο σκοτεινή εκδοχή της νυχτερινής διασκέδασης υπάρχει η Rua Augusta.

5. Σαν Χουάν, Πόρτο Ρίκο

 

Μια χώρα-νησί δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει στον επισκέπτη της μια έντονη νυχτερινή ζωή. Η πλατεία της γειτονιάς La Placita de Santurce είναι το σημείο της πόλης που συνδυάζει φαγητό και διασκέδαση, με τα μπαρ να γεμίζουν από κόσμο που δεν αργεί να λικνιστεί στους γρήγορους ρυθμούς της σάλσα.

6. Γκόα, Ινδία

Οταν ο ήλιος δύει και τα αστέρια φωτίζουν τις παραλίες της παραθαλάσσιας πόλης της Ινδίας, η περιοχή γεμίζει με νέους που χορεύουν στους έντονους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής. Γι” αυτούς που επιθυμούν πιο χαλαρή διασκέδαση υπάρχουν και πιο ήσυχες παραλίες, όπου μπορούν να απολαύσουν την παγωμένη μπίρα τους υπό το φως του φεγγαριού.

7. Ιμπιζα, Ισπανία

Η πόλη της Ισπανίας είναι η πρωτεύουσα των party animals. Οι πιο διάσημοι dj’s παίζουν μουσική για τους δεινούς χορευτές σε τεράστιες ντισκοτέκ, των οποίων οι πίστες καλύπτονται από αφρό ή ανοίγουν στη μέση για να αποκαλύψουν τεράστιες πισίνες. Να σημειώσουμε ότι στην πόλη κυκλοφορούν και τα discobus, που μεταφέρουν τους γλεντζέδες από τη μια ντισκοτέκ στην άλλη.

8. Χιούστον, Τέξας

Πολλοί θα περίμεναν ότι η πρωτεύουσα του Τέξας δεν θα είχε να προσφέρει τίποτα άλλο στη νυχτερινή ζωή, εκτός από συναυλίες της κάντρι μουσικής. Ωστόσο, η πόλη προσφέρει μια ποικιλία από μπαρ και μουσικές σκηνές για τους νυχτόβιους. Στη Washinton Avenue, ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε μουσικές σκηνές όλων των ειδών και πολυάριθμα μπαρ.

9. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Η «Νύμφη του Θερμαϊκού» αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Ο επισκέπτης της πόλης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές γειτονιές της πόλης που είναι γεμάτες με ταβέρνες, μπαρ και σικ εστιατόρια. Οι παλιές αγορές, Μοδιάνο και Λαδάδικα, ζωντανεύουν από τους ήχους διάφορων μουσικών και οι πιο απαιτητικοί μπορούν να καταφύγουν στις κοντινές παραλίες για να απολαύσουν το ποτό τους δίπλα στη θάλασσα ή να χορέψουν στα μοντέρνα κλαμπ.

10. Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

Το Μπακού προσφέρει την καλύτερη νυχτερινή ζωή στους επισκέπτες αυτής της πλευράς του Καυκάσου. Τα περισσότερα από τα νυχτερινά κέντρα έχουν ξεφυτρώσει κατά την τελευταία δεκαετία, μετά την εισροή κεφαλαίων από το εμπόριο πετρελαίου. Τα μπαρ και τα κλαμπ είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί και οι καλόκαρδοι ντόπιοι διασκεδάζουν μαζί με τους επισκέπτες μέχρι… τελικής πτώσεως.

 

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*