Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου προβάλει την ταινία “Η Γκέισα και ο Σαμουράι”

admin
04/03/2015 10:48
 
 
 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου θα προβάλει την ταινία του Ακίρα Κουροσάβα "Η Γκέισα και ο Σαμουράι – RASHOMON" την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Καθολικής Μητρόπολης, στο Κάστρο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην Ιαπωνία του 15ου αιώνα, ένας ληστής αναμετριέται με έναν σαμουράι και τη σύζυγό του. Ένας άνθρωπος νεκρός, ενδεχομένως ένας βιασμός, αλλά το τι ακριβώς συνέβη θα το μάθουμε μέσα από τέσσερις αντικρουόμενες αφηγήσεις.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Σύντομη κριτική:

Το «Ρασομόν», η ταινία που η ιαπωνική κριτική περιφρόνησε, τιμήθηκε με το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας του 1951 και συνέβαλε στη διεθνή αναγνώριση του Κουροσάβα. Πέρα από τον ανατολίτικο εξωτισμό της, πρόκειται για μια μοντέρνα σε σύλληψη ταινία, όπου κάθε αφήγηση έχει το δικό της στιλ και τη δική της γοητεία. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην υποβλητική ασπρόμαυρη φωτογραφία, με τα αξέχαστα πλάνα των ακτίνων του Ηλίου να προσπαθούν να φωτίσουν τη σκοτεινιά του δάσους. Επίσης, εντύπωση κάνει η μουσική, που στηρίζεται σε μια ιαπωνική ενορχήστρωση του «Μπολερό» του Ραβέλ, και επαναλαμβάνεται σε τέσσερις παραλλαγές, όπως ακριβώς είναι τα τέσσερα αφηγήματα της ταινίας. (πηγή: Αθηνόραμα)

Περισσότερα: ΕΔΩ

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*