Η Νάξος του …Μαθιού (Δημήτρη Λάλου)

Newsroom
26/07/2022 17:48
 
 
 

 

Ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος γράφει για τη δική του Νάξο

Οικογενειακά και µε παρέα τα τρία γατάκια µας κατευθυνόµασταν προς Πειραιά µε προορισµό τη Νάξο τον Αύγουστο του ’20. Φτάσαµε στο σπιτάκι που θα µέναµε στο πετρόκτιστο χωριό της Απειράνθου. Εκεί µείναµε όλο το καλοκαίρι µας και γυρίσαµε όλο το νησί µε το αµάξι αλλά και µε τα πόδια. Το σίγουρο είναι ότι επιστρέψαµε στην Αθήνα γυµνασµένοι οικογενειακώς µια και είχαµε καθηµερινή ανάβαση σε σκαλοπάτια, µόνο η µικρή µας το απολάµβανε, θα έλεγα…

Η Νάξος συνδυάζει τα πάντα, βουνό, θάλασσα και αρχαίο πολιτισµό. Έχει µεγάλη ιστορία και στο νησί θα θαυµάσεις τους ναούς των θεών, ενώ από τα πιο φηµισµένα και εντυπωσιακά αξιοθέατα είναι οι επιβλητικοί Κούροι. Ο µεγαλύτερος βρίσκεται στην κορυφή του χωριού Απόλλωνα και αποτελεί ένα θαύµα µηχανικής, αρχιτεκτονικής και γλυπτικής εκείνης της εποχής. Έµεινα για αρκετά λεπτά εκεί απλώς να τον κοιτάζω.

Κάθε φορά που βρίσκοµαι στη Νάξο νιώθω µια ιδιαίτερα µεταφυσική αίσθηση, µια πνευµατική διάσταση, καθώς είναι ένα νησί όπου ο πολιτισµός που έχει περάσει από πάνω του σε συνδυασµό µε το τοπίο το κάνουν έναν εντελώς ιδιαίτερο προορισµό. Η Νάξος µε ενδιέφερε εξαρχής γιατί έχει και δέντρα, άρα κατ’ επέκταση σκιά, και εγώ υποφέρω πραγµατικά όταν ένα νησί έχει µόνο ήλιο ή απλά όµορφες παραλίες. Από την άλλη είναι και τα παραδοσιακά φαγητά, τα γευστικά τυριά, τα λικέρ, τα γλυκά του κουταλιού, τα θυµάµαι όλα ακόµα…

Φυσικά, δεν ξεχνώ πως εδώ ήταν και η πρώτη φορά που οικογενειακώς κάναµε ολονύχτιο κάµπινγκ σε µια σκηνή λίγο πιο έξω από την κεντρική παραλία της Πλάκας. Ούτε και το ότι κοντέψαµε να χάσουµε τη Μίσα, το κουφό γατάκι µας, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Και τα δυο µε έβαλαν στη διαδικασία να µάθω το νησί καλύτερα αφού είχα ψάξει κάθε σηµείο του για να βρω τη µικρή Μίσα που έµοιαζε µε όλα τα κοινά γατάκια. Ευτυχώς, τελικά επέστρεψε έγκαιρα µόνη της.

Η Νάξος αποτελεί ιδανικό προορισµό που κάθε χρόνο πέφτει στο τραπέζι ως η αγαπηµένη πρόταση για τις οικογενειακές µας διακοπές.

* Ο Δηµήτρης Λάλος είναι ηθοποιός. Τον είδαµε στις σειρές «Σασµό» και «Σιωπηλό δρόµο».

Πηγή: athensvoice 

(Visited 3.600 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*