6 τρόποι για να κάνετε το ταξίδι με παιδιά όνειρο θερινής νυκτός!

Newsroom
29/02/2024 11:01
 
 
 

 

Οι περισσότεροι στο άκουσμα και μόνο της φράσης, ταξίδι με παιδιά, τρομοκρατούνται. Ακόμη κι αν πρόκειται για σύντομο ταξίδι, όπως το Πειραιάς-Σίφνος, οι γονείς- ταξιδιώτες το αποφεύγουν σκεπτόμενοι την ταλαιπωρία.

Ωστόσο τα ταξίδια με παιδιά, όσο μικρά κι αν είναι, αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια. Έπειτα από τις πιο δυνατές αναμνήσεις, που συντροφεύουν κάθε άνθρωπο μεγαλώνοντας, είναι οι θύμησες από τις οικογενειακές διακοπές.

Κι αν αυτές τις γραμμές διαβάζουν τα έντρομα μάτια ενός φρέσκου ή και «παλιού» γονέα, όλοι θα συμφωνήσουμε, ότι η σωστή προετοιμασία είναι το μυστικό. Αν θέλετε κι άλλα μυστικά για τέλειες οικογενειακές συνεχίστε να διαβάζετε.

1. Επιλέξτε τον κατάλληλο προορισμό

Η καταλληλότητας ενός προορισμού εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Στο παραπάνω παράδειγμα σκόπιμα επιλέξαμε έναν κοντινό προορισμό. Αν ταξιδεύετε με βρέφος ή νήπιο, η Σίφνος είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς το ταξίδι είναι σύντομο.

Εκτός αυτού σκεφτείτε, αν κατά καιρούς έχετε ακούσει ή διαβάσει για προορισμούς, που θεωρούνται οικογενειακοί. Υπάρχει κάποιος λόγος που τους χαρακτήρισαν έτσι. Αφενός δεν έχει υπερβολική κίνηση και φασαρία, που μπορεί να αναστατώσει τα παιδιά. Επιπρόσθετα υπάρχουν και ξενοδοχεία ή καταλύματα, που παρέχουν δραστηριότητες ειδικά για παιδιά, όπως παιδικές χαρές, πισίνες και οικογενειακά δωμάτια.

2. Πειραιάς-Μήλος: Εκ των προτέρων σχεδιασμός

Αν πρόκειται να κάνετε το ταξίδι Πειραιάς-Μήλος παρέα με τα έφηβα παιδιά σας, λίγος σχεδιασμός εκ των προτέρων δε βλάπτει. Αρχικά το νησί αποτελεί προορισμό διακοπών και νεότερων ανθρώπων, οπότε οι διακοπές δε θα μοιάζουν με καταναγκαστικά έργα, όπως συμβαίνει με παιδιά της ηλικίας τους.

Πριν ακόμη φτάσετε στο νησί καλό είναι να κάνετε μια έρευνα για δραστηριότητες, που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του παιδιού σας. Και για να πάρουν ενεργά μέρος στις διακοπές, κάντε μαζί την έρευνα και ζητήστε τους να προτείνουν πράγματα, που θα ενδιέφερε τα παιδιά να δουν και να ζήσουν στις διακοπές τους. Έτσι θα δουν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό τις διακοπές σας.

Αν και η Μήλος φημίζεται για τις εκπληκτικές της παραλίες, οπότε αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τα παιδιά.

3. Φτιάξτε τις βαλίτσες σας συνετά

Μπορεί οι διακοπές να συνδυάζονται με ανεμελιά, αλλά όλοι λίγο πολύ είμαστε σε ρυθμούς «Τρέχουμε τώρα!», πριν την άφιξη. Οπότε οργανωθείτε με αναλυτικές λίστες σχετικά με το τι θα χρειαστείτε. Μην αναχωρήσετε από το σπίτι, πριν μπει το τικ σε όλα τα κουτάκια.

Ιδίως αν ταξιδεύετε με βρέφη και νήπια, θα χρειαστείτε αρκετές αλλαξιές, μωρομάντηλα, πάνες, αλλά και αντιπυρετικά. Το ευαγγέλιο δηλαδή κάθε νέου γονιού. Εννοείται, ότι στα πράγματα του παιδιού πρέπει να περιλαμβάνονται και μερικά από τα πιο αγαπημένα του, αλλά μικρά σε όγκο παιχνίδια και παραμύθια.

4. Πειραιάς-Σέριφος: Επιλέξτε την κατάλληλη μετακίνηση

Σκοπεύετε να κάνετε το ταξίδι Πειραιάς-Σέριφος για τις διακοπές σας; Ελέγξτε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για πρόσβαση στο νησί. Εν προκειμένω για τη Σέριφο η καλύτερη εκδοχή είναι να φτάσετε ακτοπλοϊκά, καθώς απέχει πολύ λίγο από το νησί του Πειραιά.

Εναλλακτικά αν θέλετε να δείτε πάνω από ένα νησιά, μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς στη Μήλο και από εκεί με πλοίο να μεταβείτε στη Σέριφο. Κατά τα άλλα επειδή οι διακοπές κοστίζουν αρκετά, καλό είναι να λάβετε υπόψη όλα τα έξοδα, πριν αποφασίσετε. Θα πάρετε αμάξι ή θα ενοικιάσετε; Θα μείνετε σε γνωστούς ή σε κάποιο κατάλυμα; Συμπεριλάβετε κατά την οργάνωση του ταξιδιού σας όλα τα παραπάνω στον προϋπολογισμό σας.

5. Μείνετε πιστοί στη ρουτίνα σας

Αυτός κι αν είναι άθλος για μια οικογένεια! Όχι απλώς στις διακοπές, αλλά στην ίδια την καθημερινότητα χρειάζεται προσπάθεια για να μένουμε πιστοί στη ρουτίνα των παιδιών. Άλλωστε αν κάτι αγαπούν τα παιδιά είναι η σταθερότητα και ασφάλεια. Και πως τα βρίσκουμε αυτά; Με τη ρουτίνα.

Ναι, γεγονός είναι ότι δε θα κοιμηθείτε, την ίδια ακριβώς ώρα όπως όταν είστε στο σπίτι. Αλλά προσπαθείστε να μείνετε στη μία ώρα διαφορά. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μεριμνήσετε, ώστε τα παιδιά να έχουν χρόνο να χαλαρώσουν και να παίξουν. Αν πηγαίνετε από μουσείο σε μουσείο, και θα τα εξουθενώσετε και θα έχετε γκρίνια, γιατί δε θα κάνουν ποτέ αυτό που τους αρέσει: παιχνίδι!

6. Πειραιάς Σαντορίνη: Βρείτε τρόπους να διασκεδάζουν τα παιδιά

Το ταξίδι Πειραιάς-Σαντορίνη δεν είναι υπερβολικά μεγάλο για έναν έφηβο. Για ένα παιδί στα 3-5 μοιάζει με αιωνιότητα. Οπότε εφοδιαστείτε με τα αγαπημένα του αμαξάκια τσέπης ή με το παζλ που αρέσει στο παιδί σας να λύνει ξανά και ξανά. Πάρτε μπλοκ και μαρκαδόρους και βοηθήστε το να εκφράσει ελεύθερα τη δημιουργικότητά του μέχρι να φτάσετε.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε, ότι απρόοπτα συμβαίνουν. Όπως ταράζεστε εσείς, που πιθανόν έχετε τις λύσεις, έτσι συμβαίνει και με τα παιδιά. Διαβεβαιώσατε τα μικρότερα, ότι όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε διακοπές είναι, δεν υπάρχει πραγματική πίεση για να γίνουν τα πράγματα με ορισμένο τρόπο. Απολαύστε τον χρόνο σας με την οικογένειά σας!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*