Να επανέλθει το «Άρτεμις» στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ζητά ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου

«Άρτεμις»
Newsroom
04/09/2019 01:36
 
 
 

 

Τη δυσαρέσκεια του για την αναστολή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων του «Άρτεμις» εκφράζει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος της Νάξου μπορεί να είναι κατανοητή η ανάγκη εξυπηρέτησης της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, όμως το πλοίο είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια των Κυκλάδων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου που μεταξύ άλλων κοινοποιείται στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάννα Καλογήρου και τους βουλευτές του νομού Κυκλάδων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη συνέχιση της αναστολής των δρομολογίων του ε/γ- ο/γ Άρτεμις, το οποίο ήδη από την 26η Αυγούστου 2019 εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη.

Παρόλο που σεβόμαστε απόλυτα και κατανοούμε την ανάγκη εξυπηρέτησης της παραπάνω γραμμής, σαν Σύλλογος που διατηρούμε πάνω από 1.000 μέλη οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά τους και να αναζητούμε τρόπους για την καλύτερη διευκόλυνση των συναλλαγών και των μεταφορών των εμπορευμάτων τους.

Το συγκεκριμένο πλοίο συνδέει 13 νησιά των Κυκλάδων μεταξύ τους, ανάμεσα τους και το δικό μας νησί και για το λόγο αυτό η μετακίνηση του στην παραπάνω γραμμή δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή διεξαγωγή της μεταξύ μας πρόσβασης. Επίσης, το συγκεκριμένο πλοίο διευκολύνει την μετακίνηση των νησιωτών προς τη Σύρο, που αποτελεί το διοικητικό κέντρο και την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Εκεί εδρεύουν διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, Δικαστήρια και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας για τη διακοπή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων του πλοίου «Άρτεμις».

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*